Hande Dipligüneş - İngiliz basını Türkiye’nin, İspanya'nın ardından Avrupa'nın en popüler ikinci tatil merkezi olarak Fransa'yı geride bırakmak üzere olduğunu yazdı. Haberde, Türkiye’nin pandemi öncesine kıyasla ziyaretçi sayısında yüzde 70'lik dikkate değer bir artış görüldüğü ve 2022'de 44,6 milyon turist tarafından ziyaret edildiği yer aldı. Turizm kuruluşları WTM ve Tourism Economics'in rakamlarına göre Türkiye 2023 yılında 50 milyon turisti ağırlayacak.

Yunus Furkan Akbal: “Fuzul Ventures olarak Stratejik Ortaklıklar Kurmak İstiyoruz” Yunus Furkan Akbal: “Fuzul Ventures olarak Stratejik Ortaklıklar Kurmak İstiyoruz”

SAÇ EKİMİ İLK SIRADA

Türkiyee’nin “muhteşem plajlarıyla” zaten popüler olduğunun belirtildiği haberde, son zamanlarda ziyaretçi sayısındaki artışın arkasında ‘küçük ama önemli’ bir nedenin; yani sağlık turizminin olduğu ifade edildi. Haberde 2022’de Türkiye’ye 1,2 milyon medikal turist geldiği, 2023’ün ilk yarısında ise 746 bin 290 kişinin ülkemize akın ettiği belirtiliyor. Türkiye’nin en çok saç ekimi ve estetik diş hekimliği için tercih edildiği; ardından lazerli göz düzeltme ve zayıflama ameliyatlarının geldiği açıklandı.

Editör: Armağan Yılmaz