TFF 2. Lig Kırmızı grupta Bayburt Özel İl İdaresi Spor ile Afjet Afyonspor arasında oynanan maç yarıda kaldı. Mücadele 3-1 devam ederken çıkan kırmızı kartlar sonrası tamamlanamadı.

Karşılaşmada ilk gol 3. dakikada Bayburt Özel İdarespor'dan Emre Şahin ile geldi. Afjet Afyonspor erken yediği golün etkisinden çıkmak isterken dakikalar 29'u gösterdiğinde Ömer Yıldız skoru 2-0'a getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İLK YARI SONUNDA GERGİNLİK

İlk yarı bittiği an saha içinde yaşanan gerginlik sonrası hakem Afjet Afyospor'dan Fatih Aktay'a ve Bayburt Özel İdarespor'dan Ömer Yıldız'a kırmızı kart göstererek takımları 10'ar kişi bıraktı.

İKİNCİ DEVRE 4 KİŞİ DAHA ATILDI

İkinci yarının 52. daikasında Afjet Afyonspor'dan Nazmi Candoğan kırmızı kart gördü ve takım 9 kişi kaldı.

71. Dakikada Afjet Afyonspor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu Erhan Şentürk muhteşem bir vuruşla gole çevirerek skoru 2-1'e getirdi.


77. dakikada takımımızın tek golünü atan Erhan Şentürk sözlü müdahale iddiasıyla hakem tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı ve Afjet Afyonspor 8 kişi kaldı


83. Dakikada Bayburt Özel İdarespor'dan Onur Kolay skoru 3-1'e getirdi.

90+1'de Yakup Yiğit önce sarı kart hemen sonrasında Kırmızı Kart, Taha Velioğlu'da hakem tarafından direk Kırmızı Kart'la cezalandırılarak Afjet Afyonspor 6 kişi kaldı. Böylece Afyon sahada 6 kişi kaldı ve hakem de maçı yarıda keserek, tatil etti.

Afjet Afyonspor 59 puanda kaldı. Play Off rakiplerinden Çorumspor kendi evinde ligin küme hattında yer alan Niğde Belediyespsor'a 5-2 mağlup olurken, Afyonspor'un bir diğer rakibi Van BBSK kendi evinde Trabzon Hekimoğlu'na 1-0 mağlup oldu

HÜKMEN MAĞLUBİYET

Talimatlar uyarınca Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçı Bayburt lehine 3-0 hükmen galibiyet tescil edildi. Kurallara göre bir takım sahada 7 oyuncunun altına düşünce maça devam edilemiyor.

TFF 2. Lig Kırımızı Grup'ta bitime 2 hafta kala Sakaryaspor, 81 puanla bugün şampiyonluğunu ilan etti. Afyon ve Bayburt ise play-off'a kalma mücadelesi veriyor.

AFJET AFYONSPOR'DAN PAYLAŞIM

Afjet Afyonspor kulübü maçın ardından yaptığı paylaşımda hakeme tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı; Takımımız, (hakemin!!!) gösterdiği 5 kırmızı karttan dolayı hükmen mağlup olmuştur.

Editör: TE Bilisim