İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Dışişleri Bakanlığı’ndan habersiz ve izinsiz olarak Saraybosna’da bulunan yabancı ülkelerin büyükelçilerine iftar davetinde bulundu.

KARİÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Bu kapsamda Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Kariç ile de görüşen İBB Başkanı İmamoğlu’na CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da eşlik etti.

BERABERİNDEKİ HEYET İFTARI ÖĞLEN VAKTİNDE “AÇTI”

Öte yandan ‘iftar’ için program düzenleyen İmamoğlu ve beraberindeki heyetin çarşıda bulunan bir kafede oturarak çay kahve içtiği anlar dikkat çekti.


İmamoğlu'nun beraberindeki İBB heyeti, Saraybosna'da bir kafede öğle vakti çay-kahve içti.

ÇARŞIDA İLGİ GÖRMEDİ

Program kapsamında çarşı turu da yapan İmamoğlu ve Kariç’e bölge halkının ilgi göstermemesi dikkatlerden kaçmadı. Ziyaret esnasında kameralar kayıt yaparken ikiliye karşı insanların son derece ilgisiz olduğu görüldü.

İMAMOĞLU İLE KARİÇ’İN ‘FATİHA’ İMTİHANI

Daha sonra Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrine ziyaret gerçekleştiren İmamoğlu ve Kariç’in ‘Fatiha’ okuyup okumama noktasında kararsız kaldığı, İmamoğlu’nun beraberindeki heyetin ise tamamen uzakta durduğu ve daha sonra ‘zorla’ kabrin başına geldiği dikkatlerden kaçmadı.


CHP'li İBB heyeti Aliya İzzetbegoviç'in kabrinde zorla Fatiha okumaya çağrıldı.

TÜRK BAYRAĞINA TAHAMMÜL EDEMEMİŞTİ!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Temmuz'da Sarıyer Beyaz Köşk'te kabul ettiği Bosna Hersek'teki sol partilerin koalisyonuyla Belediye Başkanlığı görevine gelen Benyamina Kariç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz'daki işgal girişiminin beşinci yıl dönümü dolayısyla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en önemli sembollerinden tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nin, Türk bayrağı ile ışıklandırılmasına tepki göstermişti.
Editör: TE Bilisim