DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2023 seçimlerine nasıl gireceklerini açıkladı.

Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU: AYRILSIN BİZDEN

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. "Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum...Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ya bana katılın ya şimdi, şu anda yolumdan çekilin" demişti.

Kılıçdaroğlu’nun kime veya kimlere mesaj verdiği, Meclis kulislerinde tartışmalara neden olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini kimileri parti tabanını "konsolide etmeye dönük" bir adım, kimileri ise cumhurbaşkanlığı adaylığı için "6'lı masaya dönük mesaj" olarak yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu açıklamalarının detayı sorulduğunda ise " Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Yol arkadaşı olmak istiyorsanız buyurun yürüyeceğiz. Hayır mevcut düzenden memnunuz diyorsanız. Yolunuz açık olsun. Ayrılın bizden." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'IN İŞARET FİŞEĞİ

"6 artı 1'li masanın tek derdi birbirlerine gol atmak, sosyal medyadan birbirlerine ayar vermek, laf yetiştirmektir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli kavga eden, sürekli kapris peşinde koşan 28 Şubat ittifakı bırakın 2023 seçimlerini Allah'ın izniyle 2023'ü bile göremeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

6’lı ittifaktan ilk ayrılık DEVA Partisi’nden geldi.

Editör: TE Bilisim