Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gitti. 

Ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud tarafından resmi törenle ve samimiyetle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahatin içeriğine ilişkin sosyal medya hesabından kapsamlı paylaşımda bulundu

Hâdimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdiğine dikkat çeken Erdoğan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihî, kültürel, beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz.

'CİDDİ POTANSİYELİMİZİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Suudi Arabistan’la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz. Yenilenebilir ve temiz enerji teknolojileri başlıklarında ciddi potansiyelimizin olduğunu görüyoruz.

TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Körfez Bölgesi’ndeki kardeşlerimizin istikrarına ve güvenliğine kendi istikrar ve güvenliğimiz kadar önem verdiğimizi her vesileyle ifade ediyoruz. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzun ve bölgemizdeki ülkelerle teröre karşı iş birliğine verdiğimiz önemin altını çiziyoruz.

'YENİ DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAK'

İlişkilerimizi her alanda geçmiştekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum. Rabbimizin rahmet, mağfiret ve şefkatinin gönülleri kuşattığı mübarek Ramazan ayındaki bu seyahatimiz, dost ve kardeş Suudi Arabistan’la yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır."

Editör: TE Bilisim