Bayramda okulların tatil olup olmadığı tarihin yaklaşmasıyla gündeme gelen konular arasında bulunuyor. Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene Pazartesi'ye denk gelirken tatilin haftasonuyla birleşeceği yönündeki beklentiler yanıtsız kaldı. Bu noktada " Bayramda hangi günler okullar açık? Bayramda okullar kapalı mı, tatil 9 gün mü?" soruları ise yanıt aramaya devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitimin 5-6 Mayıs tarihlerinde devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

BAYRAMDA HANGİ GÜNLER OKULLAR AÇIK?

Ramazan Bayramının toplamda 3 gün sürmesinin yanı sıra arifeyle birlikte Cumartesi ve Pazar gününü içine alan bayram tatili toplamda 5 gün sürecek. Buna göre Ramazan Bayramı tatili 30 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında değerlendirilebilir. Ancak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından henüz bu yönde bir karar çıkmadı.

2022 Ramazan Bayramı'nın hafta sonu ve hafta içine denk gelmesi nedeniyle, tatilin iki hafta sonu ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak ediliyor.

BAYRAMDA OKULLAR KAPALI MI, TATİL 9 GÜN MÜ?

Geçtiğimiz yıllarda bayram günleri ardından hafta sonu ile birleşen bayram tatili bir haftalık bir tatile dönüşmüştü. 2022 Ramazan bayramı tatili için de böyle bir durum söz konusu olabilir. Kabine toplantısından Bayram tatiline yönelik bir açıklama gelmedi.

Editör: TE Bilisim