1 Mayıs'ta son orucun tutulmasıyla sona erecek olan Ramazan ayı sonrasında başlayacak olan Ramazan Bayramı hakkında merak edilen konuların başında bankalar açık mı sorusu yer alıyor. Peki Bayram günü bankalar açık mı, kapalı mı? Bankalar bayramın 1, 2, 3, 4 günü çalışıyor mu? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde...

BAYRAM GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Ödemeleri veya işlemleri bayram dönemine gelen kişiler için bugün son gün. Resmi tatillerde bankaların kapalı olacak olması nedeniyle 29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar işlem yapmayanlar bir sonraki mesai günü 5 Mayıs 2022 Perşembe gününü beklemek zorunda olacaklar.

Ramazan Bayramı nedeniyle 2 Mayıs 2022 Pazartesi, 3 Mayıs 2022 Salı ve 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü bankalar kapalı olacaklar. Ancak havale mobil uygulamalar ve ATM’ler aracılığıyla yapılabilecek. Aynı şekilde bankanızın FAST anlaşması varsa EFT de yapabilirsiniz.

Bu duruma kalmak istemeyen kişilerinse 29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

BANKALAR BAYRAMIN 1, 2, 3, 4 GÜNÜ ÇALIŞIYOR MU?

Dini bayramlar da resmi tatil statüsüne girdiği için Ramazan Bayramı'nda da bankalar kapalı olacak...

Bayram 2 - 3 ve 4 Mayıs günlerinde idrak edilecek. Bunun için bu üç gün bankalar kapalıyken 5 ve 6 Mayıs günleri bankalar açık olacak.

Editör: TE Bilisim