Ukrayna, ülkenin güneydoğusundaki Mariupol'den, Rus ordusunun işgal ettiğini açıkladığı Azovstal Demir Çelik Fabrikası'nda mahsur kalanlar da dahil 500 sivilin daha tahliye edildiğini duyurdu.

Zelenskiy'nin en üst düzey danışmanlarından Andriy Yermak, "karmaşık bir operasyon" gerçekleştirdiklerini; ülkenin tüm sivilleri ve askerleri kurtarmak için gereken her şeyi yapmayı sürdüreceğini söyledi.

PUTİN SİVİL TAHLİYELERE İZİN VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Rusya güçlerinin tüm sivillere güvenli bir tahliye koridoru sağlamaya hazır olduğunu ancak askerlerin teslim olması gerektiğini ifade etti.

BAYRAK ÇEKİP TABELALARI DEĞİŞTİRDİLER

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, savaştan önce yaklaşık yarım milyon insanınj yaşadığı liman şehri Mariupol'den, diikat çelken fotoğrafları paylaştı. Direklere Rusya bayrağı çekilen fotoğrafları servis etti.

Fransız haber ajansı AFP ise, şehrin girişindeki tabelaların değiştirildiğini gösteren kareleri servis etti. Rus işgalciler, yol kenarlarındaki Mariupol tabelalarını söküp yerine Rusçalarını astı. Değiştirilen tabelalar arasında Kremenyovka ve Pervomaiskoe da var.

Editör: TE Bilisim