Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine sonrası açıkladığı düşük faizli konut kredisi imkanının ardından piyasa manipülatiflerinin fahiş fiyat artışlarına sert eleştirilerde bulunan gazeteci Hulki Cevizoğlu, CNN Türk canlı yayınında yapılanların bir 'ekonomik yamyamlık' olduğunu vurguladı.

SURİYELİLER ALGISI ÇÖKTÜ’

Yapılanlara cezai yaptırım uygulanması gerektiğini ifade eden Cevizoğlu, yaşananlar sonrasında 'Suriyeliler yüzünden ev fiyatları artıyor' şeklindeki siyasi manipülasyonların da çürüdüğünü ifade etti.

Cevizoğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan paket açıkladı. Açıklama sonrası 'Hemen ev fiyatlarını artırayım' diyenin kulağından tutmak gerekiyor. Ev sahibi, müteahhit, emlakçı... Manipülasyon varsa ona bakacağız. Bugüne kadar hep şunu duyduk; 'Efendim bu konut artışları Suriyeli göçmenlerden kaynaklanıyor, büyük talepte bulunuyor o yüzden fiyatlar artıyor. Türk vatandaşlarımız da pahalı ev almak ya da çok yüksek kiralarda oturmak zorunda kalıyor' deniyordu.

“EKONOMİK YAMYAMLIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK GEREKİYOR”

Bu akşamki açıklamalar, Suriyelilerin aşırı konut satın alma ve kiralama talebinden kaynaklanmadığını gösteriyor. Bu siyasi manipülasyonlara bakacağız. Cezası neyse vereceğiz. Adam öldürenin, yaralayanın, kapkaççının cezası varsa burada kapkaç biçiminde zam yapanın da cezası olmalı. Türkiye'de de bazı insanların ekonomik yamyamlık yapmalarının önüne geçmek gerekir.”

Editör: TE Bilisim