11 Mayıs Çarşamba günü, orman yangını Güney Kaliforniya'nın zengin yerleşim bölgesi Laguna Niguel'i kasıp kavururken, yaklaşık 200 dönümlük (80 hektar) alanı kavururken ve tahliyelere yol açarken, yerleşim yerlerinin üzerine yükseldi.

Batı eyaletlerindeki büyük kırsal orman yangınlarına kıyasla nispeten küçük olmasına rağmen, yangın öğleden sonra rüzgarlarıyla Orange County topluluğunun sırtlarına hızla yayıldı.

Sosyal medyada yayınlanan videoda, turuncu alevler ve siyah duman dalgaları ile tüketilen milyonlarca dolarlık evleri gösterirken, komşu evlere dokunulmamış görünüyordu.

Sakin Tim Wheaton, etkilenen evlerin çoğu için yalnızca bir çıkış noktası olduğunu ve insanlar tahliye etmeye çalışırken trafik sıkışıklığı yarattığını söyledi. Wheaton, Reuters'e bir Twitter sohbetinde sahneyi anlatırken, "Ağlayan ve birbirine sarılan insanlar ve benle dolu arabalar en değerli eşyalarını evlerinden alıyorum" dedi.

Orange County İtfaiye Kurumu, yanmış evlerin sayısının 20'yi aşabileceğini söylerken, Orange County Şerif Departmanı, yaklaşık 100 ev için tahliye emri verildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim