Sabri Uzun, Twitter hesabı üzerinden, hapis cezası alan Canan Kaftancıoğlu için bir paylaşım yaptı. Vatandaşların eleştiri oklarını üzerine çeken, terör örgütlerine her daim arka çıkan ve onları desteklemekten geri durmayan CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkan Sabri Uzun oldu. Bu paylaşım üzerine Türk Polis Teşkilatı Twitter hesabından yanıt geldi. Peki, Sabri Uzun kimdir, kaç yaşında? Sabri Uzun ne iş yapıyor, mesleği nedir? İşte tüm merak edilenler haberimizde.

SABRİ UZUN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Uzun, aslen Giresun Eynesilidir. 1978 yılında emniyetteki görevine başladı ve 2013 yılına kadar sürdürdü. 40 yıllık mesleki kariyerinde Türkiye'de meydana gelen istihbarat olaylarının çoğunda önemli rol üstlendi. Gündeme oturan birçok olayı- içinde barındıran ''İn'' adında kitabı bulunan Uzun, bir kitabında 28 Şubat süresince tanık olduğu olayları kaleme aldı.

SABRİ UZUN NE İŞ YAPIYOR, MESLEĞİ NEDİR?

Uzun yıllar EGM için çalışan Sabri Uzun, 40 yıla dayanan mesleki kariyerinde Türkiye'deki istihbarat olaylarının çözümlenmesinde önemli rol oynamıştır. Sabri Uzun, Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanıdır.

Gündeme oturan pek çok olaya kitaplarında yer veren Sabri Uzun, mesleğini 2013 yılına kadar sürdürmüştür.

Editör: TE Bilisim