Masumlar (Temel) Apartmanı kim tarafından yapıldı? Temel Apartmanı tarihi nasıl, kim yaptı? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. TRT 1’in en sevilen dizileri arasında yer alan ve birkaç bölüm sonra final yapacak olan Masumlar Apartmanı dizisinin çekildiği bina satılığa çıkarıldı. Sürükleyici hikayesiyle büyük beğeni toplayan yapımda çekimlerin gerçekleştirildiği apartman da yoğun ilgi gördü. Peki, Masumlar (Temel) Apartmanı kim tarafından yapıldı? Temel Apartmanı tarihi nasıl, kim yaptı? İşte detaylar.

MASUMLAR (TEMEL) APARTMANI KİM TARAFINDAN YAPILDI?

Masumlar (Temel) Apartmanı yaklaşık 100 yıl önce Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından İstanbul’a getirtilen İtalyan müzisyenlerin konaklaması amacıyla, İtalyan mimar ve mühendislere yaptırılmış. Bina için İtalya’dan getirtilen inşaat malzemeleri kullanılmış.

Bodrum katıyla birlikte toplam 7 katı bulunan tarihi binanın 190'ar metrekarelik 12 dairesi bulunmaktadır. İstanbul tarihinde ilk kez asansör ve kalorifer kullanılan bina olması özelliğine sahiptir.

Şahsiyet ve Masumlar Apartmanı dizilerinin çekimlerinde kullanılması itibariyle yakın zamanda popülerlik kazanan bu bina, geçmişte yangınlarla, cinayetlerle ve tahrifatlı satışlarla ajansların gündemine gelmiştir.

Editör: TE Bilisim