Muhammed Şimşek / Özel Haber - Adana'daki Gençlik Şöleni dönüşü Niğde’de yaşanan elim kazada Türkiye’nin 3 gencini kaybetmesi ülkeyi yasa boğdu. AK Parti ve millet düşmanlığından başka söyleyecek sözü olmayan muhalefet tabanı ise sosyal medyadan kin kustu.

AYETLE ALAY ETTİLER

AK Parti’nin Adana’daki Gençlik Şöleni dönüşü yaşanan kazada ölen 3 genç Türkiye’nin canını yaktı. Liderler ve siyasiler birbiri ardına taziye mesajı yayımlarken, muhalif kesimin sosyal medyada yaptığı nefret paylaşımları “Kininizde boğulun” dedirtti. Alçakça paylaşımlar, “Şehitler için ölü demeyiniz, onlar diridirler, ama siz bilmezsiniz.” ayetiyle de dalga geçecek kadar ileri gitti

KILIÇDAROĞLU ZEMİN HAZIRLADI

ÖLENLERİN AK Partili olması sebebiyle, “Gitti 3 aktrol”, “İyi olmuş” şeklindeki paylaşımlar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “İktidarı destekleyen öğretmene ben öğretmen demem” sözü gibi nefret ifadelerini akıllara getirdi. Skandal paylaşımlar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Helalleşme” çağrısının lafta kaldığını, nefret söylemlerinin ise müşteri bulduğunu gösterdi.

***
Senin eserin!

Adana’daki Gençlik Şöleni dönüşünde trafik kazası geçirerek vefat eden gençlere yönelik nefret mesajları pes dedirtti. Ölüye ve ölüme saygı göstermeyen mesajlar, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar öğretmeninden hukukçusuna kadar hedefe koyduğu hemen her kesime yönelik sarf ettiği tahrik dolu söylemlerin, toplumu getirdiği noktayı gözler önüne serdi.

AK Parti Adana’da Gençlik Şöleni düzenlerken CHP İstanbul Maltepe’de bir miting düzenledi. Her iki miting fotoğrafları yan yana konulduğunda AK Parti organizasyonunda baş köşeye konulan Mustafa Kemal fotoğrafına CHP mitinginde rastlanılmaması dikkat çekti. CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun organize ettiği Maltepe mitinginde hükümete ağır ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu kalabalığın dağıldığı saatlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

HEPSİ LAFTA KALDI

Kılıçdaroğlu, fotoğrafının bile göze çarpmadığı Mustafa Kemal’e vurgu yaparak "Dindarı, dinsizi, sofusu, sufisi, Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, solcusu, sağcısı, liberali milliyetçisi; ülke elden gidiyor. Birlikte olmak zorundayız. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Kurtuluş Savaşındaki gibi…" ifadelerini kullandı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında verdiği kucaklayıcı mesaj üzerinden saatler geçemeden sosyal medyadaki nefret sözcükleriyle param parça oldu.

CENAZEYE SAYGILARI YOK

Niğde'de AK Parti'nin düzenlediği Gençlik Festivali'nden dönen öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı. Kazanın nedeni, şoförün uyuması sonucu aracın şarampole yuvarlanması olarak açıklandı. Yaşanan facianın ardından çok sayıda isim başsağlığı mesajı yayınlarken, nefret kusanlar da oldu. Kaza sonrası sosyal medyada insanlık dışı yorumlar yapıldı. Vefat edenlerin AK Partili olduğu için rahmet dilemeyeceklerini söyleyen bazı sosyal medya kullanıcıları, yazdıklarıyla pes dedirtti. İğrenç yorumlardan bazıları şöyleydi: "İster kızın ister eleştirin eğer bile bile oraya gitmişlerse 3 koyun telef olmuş derim.", "Erdoğan yolunda ölenlere ölüler demeyin onlar gebermiş leşlerdir.", "Gitti 3 aktrol.", "İyi olmuş."

***
Tahrik dolu söylemlerin sonucu

BİR trafik kazasında vefat eden insanların arkasından partizanca bir üslupla ağza alınmayacak ifadeler kullananların attığı aşağılık mesajlar, akıllara CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun toplumun belli kesimlerini teker teker hedef tahtasına oturttuğu söylemleri getirdi. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantılarında yaptığı ayrı ayrı konuşmalarında öğretmeninden hukukçusuna, iş adamından sanatçısına kadar pek çok kişiyi hakarete varan bir dille defalarca hedef tahtasına oturttu. Bugüne kadar negatif siyasetinden ısrarla vazgeçmeyen Kılıçdaroğlu bir yandan "Kutuplaşmaya ihtiyacımız yok, oturup konuşalım" derken diğer yandan konuşmalarında sık sık tehditkâr söylemlere başvurdu. İşte onlardan sadece birkaçı:

● Kılıçdaroğlu, "Hala iktidarı destekleyen öğretmene ben öğretmen demem. Böyle öğretmen olmaz" iddiasında bulunmuştu.

● Aynı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu hakkında "yeniden yargılanmaya yer olmadığı" kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyetini de hedef almıştı. 13 Ekim'de yargı mensuplarını hedef alan Kılıçdaroğlu ve grup başkanvekili Özgür Özel'in mahkeme heyeti ile ilgili hakaret içeren skandal açıklamalarının ardından linç kampanyası başlatılmıştı.

● Yerli ve milli bir duruş sergileyen sanatçılar için ağır sözler kullanan Kılıçdaroğlu, Hülya Avşar'a yönelik "O kim? Sanatçı mı? Yalakadan sanatçı olmaz. Sanatçı dik durur, gücün karşısında eğilmez" demişti. Kemal Kılıçdaroğlu'na kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle 100 bin liralık dava açan Hülya Avşar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tazminat davasını geri çekmişti.

● CHP'li Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar veren Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) da tehdit yağdırmıştı. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, yargı süreci sonunda bağımsız bir şekilde karar veren YSK üyelerini "çete" olarak nitelemiş, üyelerin adlarını ve soyadlarını okuyarak yuhalatmıştı.

Editör: TE Bilisim