Geçtiğimiz haftalarda savaş nedeniyle artan endişeleri gerekçe gösteren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuracağını açıklamasının ardından gözler duruma son noktayı koyacak olan Türkiye'ye çevrildi.

Türkiye söz konusu ülkelerin teröre verdiği desteği ve Türkiye'ye yönelik alınan kısıtlama kararlarının kaldırılmasını talep etti.

ABD GAZETESİNDE DİKKAT ÇEKEN HABER

ABD merkezli The Hill gazetesi de Türkiye'nin tavrını ve Başkan Erdoğan'ın restini okuyucularına aktardı. Gazete, Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin 2 No'lu Demokrat Senatör Ben Cardin'in sözlerini paylaştı.

'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ OLMALI'

Cardin, "Türkiye önemli bir NATO ortağıdır . Türkiye'de çok önemli askeri tesislerimiz var ve Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak bizim çıkarımıza" ifadelerine yer verdi.

TEHLİKEYİ AÇIKÇA İFADE ETTİ

Rusya- Ukrayna savaşı konusunda da Türkiye'nin çok önemli bir rol oynadığına vurgu yapan Cardin, "Ukrayna konusunda çok iyi bir ortak oldular. Bu nedenle NATO içindeki güvenlik ihtiyaçlarımıza aykırı olabilecek Rusya ile bir ilişkiye sahip olmalarını istemediğimizi açıkça belirtiyorum. Bu sorumlulukta hareket etmeliyiz" dedi.

Editör: TE Bilisim