AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan ve hükümeti hedef alan açıklamalarına canlı yayında tepki gösterdi.

Kurtulmuş açıklamalarında "Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti" dedi.

Kurtulmuş ayrıca Türk siyasetinde nefret ve saldırgan dilini kullanarak yalnızlaşan Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylı konusunda kendisiyle ilgili artan şüphelere ve sorulara yanıt verip kendi tarafını konsolide etmek gayretinde olduğunu ifade etti.

KURTULMUŞ: ADAYLIĞIYLA İLGİLİ ŞÜPHELER ARTTIKÇA...

Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, ''Bu tarz Türkiye siyasetini kirletiyor, bu dil zehirli. Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da nasıl kaçtığını herkes biliyor. Söylemleri tamamen FETÖ'vari bir söylemdir. Biz buradayız cumhurbaşkanımız burada. Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti. Sürekli saldıran, sürekli nezaketsizlik dilini kullanan belkide kendisinin adaylığı ile ilgili şüpheler, sorular arttıkça kendi tarafını konsolide etmek için uğraştığı bir tavır içinde görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: BELGE AÇIKLAYACAĞIM DİYOR AÇIKLAYAMIYOR

"Dış politikada ne zaman adım atsak Kılıçdaroğlu devrede. İç kaos oluşturmak istiyor." diyen Çelik, "Ortaya attığı iftiralar FETÖ kampanyasıdır." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun sinsi bir faaliyet yürüttüğünü ve bundan sonraki açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Çelik, "Söylediği tek şey iftira atmak. Belge açıklayacağım diyor açıklayamıyor." diye konuştu.

"İÇ KAOS OLUŞTURMAK İSTİYOR"

"Kılıçdaroğlu, sistematik olarak aileyi hedef alan bir dil kullanılıyor. Bu siyaset değil, bir iftira kampanyası" diyen Çelik, "Dış politikada ne zaman adım atsak Kılıçdaroğlu devrede. İç kaos oluşturmak istiyor." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAK"

Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iftiraların FETÖ kampanyası olduğunu belirten Çelik, "Türkiye düşmanlarının propagandasını dillendiriyor. AK Parti hukuki girişimlerde bulunacak. Kılıçdaroğlu herkesi suçluyor ve demokrasiyi hedef alıyor. Söylediği tek şey iftira atmak. Belge açıklayacağım diyor açıklayamıyor. Örnek verir verdiği örnekler doğru değildir." diye konuştu.

"YANILDIĞI KONULARIN HADDİ HESABI YOK"

Çelik, sözlerinin devamında "Yanıldığı konuların haddi hesabı yok. En dikkat çekici husus ise Cumhurbaşkanını açık bir şekilde tehdit etmek. Hani belge açıklayacaktı? Devletin kurumlarını işlevsiz hale getirmek istiyor. Aile kavramına ve Cumhurbaşkanlığına saygıdan kaçmaktadır. Vesayetin iradesi altında olduğunu bir keza daha ortaya koydu. Siyasi aklın varsa konuş bak biz sana nasıl cevaplar veriyoruz." dedi.

FAHRETTİN ALTUN: BİZLERİ KENDİLERİNE GÖRE KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, milletin geleceği için mücadele ettiğini vurgulayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bu bir cesur liderlik meselesidir. 'Kaçacak' yalanlarına sarılmak da, 15 Temmuz darbe gecesinde olduğu gibi çok net söylüyorum, evlere sığınıp siyasi kariyerin yalan ve hileye borçlu olanların işidir. Bunlar milletimizin gönlünden Cumhurbaşkanımızı söküp atamazlar. Bunu bildikleri için bu yalanlarla devletimizi, bürokratlarımızı korkutmaya çalışıyorlar. Bizleri kendilerine göre korkutmaya çalışıyorlar. Türkiye devleti sistemini işlemez hale getirmeye çalışıyorlar." diye konuştu. Altun, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Yaptıkları tek şey yalan terörüne alet olmak, yalan terörü içerisinde faaliyet göstermektir. Dil uzatılan vakıflar, bu ülkenin değeridir. TÜRGEV de ENSAR da bu ülke için bu ülkenin gençleri için yasal bir şekilde, kamu denetimine tabi, şeffaf, hesap verilebilirlik ilklerine uygun şekilde faaliyet gösteren kurumlardır" ifadelerine yer verdi.

HAMZA DAĞ: KAÇACAK DEDİĞİN HER ZAMAN MİLLETİNİN YANINDA OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarla tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun "kendisine verilen görevi yerine getirdiği"ni ifade eden Dağ, Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ sözcülüğü" yaptığına dair bilgiler paylaştı.

Dağ, mesajında şunları kaydetti:

"Kaçacak' dediğin lider hiçbir zaman kaçmadı, her zaman milletinin yanında oldu. O lider ki 15 Temmuz gibi bir günde milletine liderlik etti, 'topunuz gelin' diyecek cesareti gösterdi. Peki ya sen? Bir zavallı gibi tankların arasından kaçtın, olanları evde izledin ve seni yine sahaya sürüyorlar. Yalan, çamur ve iftira siyaseti yoluyla gündeme gelmek için her ne yaparsan yap, liderlik yapamayacak silik bir kişilik olduğunu gizleyemeyeceksin. Cumhurbaşkanımız yine kazanacak. Sen de bunu mutfağından izleyeceksin."

RESUL KURT: HİÇ KOMİK DEĞİLSİN KILIÇDAROĞLU

AK Parti MKYK Üyesi Resul Kurt, Kılıçdaroğlu'nun iftira kampanyasına tepki gösteridi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurt , ''Şakacı seni! Ama hiç komik değilsin Kılıçdaoğlu. Yalanmatik icat oldu Mertlik bozuldu. Fetökopi belgelerle daha ne kadar iftira atmaya devam edeceksin.Söyle bakayım bu sefer fetökopileri eline kim tutuşturdu. Ama sende haklısın, yoksa bir dakika oturtmazlar seni o koltukta.'' dedi.

ÖMER ÇELİK GÜN İÇİNDE DE KILIÇDAROĞLU'NA SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunana Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin toplu bir kaçış planı içerisinde olduğunu dile getirirken "Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bu yurt dışındaki yapıların başında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor." ifadelerini kullandı.

"BİR SİYASET BİÇİMİ DEĞİL, İFTİRA KAMPANYASI"

Kılıçdaroğlu'nun akılalmaz sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Çelik, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır…dedi.

"MİLLETİMİZ KİMİN KAÇTIĞINI GÖRMÜŞTÜR"

Çelik, "Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka birşey üretmemiştir.

Kılıçdaroğlu, Sn Cumhurbaşkanımızla ilgili “kaçacak” ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür." diye konuştu.

"BU BEYANLAR BAŞLARININ DEDİKLERİNİN KÖTÜ BİR TERCÜMESİDİR"

Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli tehdit ettiğini söyleyen Ömer Çelik, şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır.

Kılıçdaroğlu’nun ülkemizi istikrarsızlaştırmaya dönük beyanları, cılız kalmaya mahkumdur. Bu beyanlar millet odaklı bir siyaset anlayışından yoksundur. Başkalarının dediklerinin kötü bir tercümesidir.

'NEFRET SİYASETİNE KARŞI DURMAYA KARARLIYIZ'

CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor. Bu CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın haketmediği bir durumdur. Nefret siyasetine karşı durmaya kararlıyız.

Cumhurbaşkanımızı hiç kimse nefret siyasetinin diliyle tehdit edemez.

Cumhurbaşkanımıza nefret siyasetiyle saldıranlara gerekli karşılığı siyaset ve hukuk temelinde vermeye devam edeceğiz…

Editör: TE Bilisim