Doktorlar taleplerini dile getirmek için yeniden greve gidiyor. Nisan ayında ve mayıs ayı başlarında iş bırakan doktorlar taleplerinin karşılanması için iş bırakacak. Sağlıkta şiddet, düşük ücretler, malpraktis (tıbbi yanlış uygulama), kısa randevu süreleri gibi konularda seslerini duyuracak doktorlar, hükümete taleplerini iletecek. Peki, Doktor grevi ne zaman olacak 2022? Doktorların grevi hangi günler yapılacak? İşte tüm merak edilenler haberimizde.

DOKTOR GREVİ NE ZAMAN OLACAK 2022?

Tabip-Sen ve Hekim Birliği Sendikası’na bağlı doktorlar 26-27 Mayıs’ta grev yapıyor. İş bırakmayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise 29 Mayıs’ta Ankara’da “Beyaz Miting” yapacak.

DOKTORLARIN GREVİ HANGİ GÜNLER YAPILACAK?

Doktorlar 5-6, 17-18 Mayıs’tan sonra 26- 27 Mayıs tarihlerinde de grev yapacaklarını açıkladı.

Grev kararı Hekimsen'in sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada "Mayıs ayında tüm Türkiye'de meslektaşlarımızla birlikte 6 gün iş bırakıyoruz. Tükenen sabrımızla, mesleğimizin itibarı için söz değil icraat bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

HASTANELER AÇIK MI, KAPALI MI OLACAK?

Grev boyunca vatandaşların acil durumlar dışında sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurmaması istenecek. Grev süresince acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak.

Editör: TE Bilisim