Terra Luna Classic ne zaman işleme girecek? Terra'nın geçtiğimiz haftalarda yaşadığı çöküş kripto para piyasalarına damgasını vurmuştu. Gelen son bilgilere göre, Terra Luna'nın blockhaine geçiş yapacağı öğrenildi. Bu kapsamda da coin hakkında detaylar merakla araştırılıyor. Peki, Terra Luna Classic ne zaman işleme girecek? Terra 2.0 ne zaman çıkacak, kimler yararlanacak? İşte konuyla ilgili merak edilenler.

TERRA LUNA CLASSİC LUNC TOKEN NE ZAMAN VE NEREDE İŞLEM GÖRECEK?

Görünüşe göre Do Kwon ve ekibi, bu ayın başlarında kripto tarihinin en büyük çöküşlerinden birinin ardından nihayet Terra ekosistem canlanma planını hayata geçirdi. Duyuruya göre, 27 Mayıs Cuma günü Terra 2.0 adlı yeni bir zincir piyasaya sürülecek. Duyuru, “Terra ekosisteminin yeni bir Blockchain’in doğuşunu talep eden 1623 Teklifini geçmek için oy kullandığını” belirtiyor. Önerilen plana göre, orijinal Blockchain, Terra Classic olarak adlandırılan eski zincirle ayrılacak. Yeni Blockchain, herhangi bir algoritmik stablecoin olmadan çalışacak olan Terra adını alacak.

Benzer şekilde, eski Lunatokenı Luna Classic (LUNC) olarak adlandırılırken yeni token LUNA adını alır. Do Kwon ve ekibi, önceki LUNA ve UST kripto para birimlerinin tüm sahiplerinin yeni kriptoyu Perşembe günü bir airdrop ile almasına karar verdi. Bu, katılımcıları doğrulamak için eski Terra ağından alınan anlık görüntülere dayanacak.

TERRA 2.0 NE ZAMAN ÇIKACAK, KİMLER YARARLANACAK?

Terra 2.0 yerel tokeninin adının yine LUNA olacağı daha önce belirtildi. Şu an piyasadaki LUNA tokenleri ise LUNA Classic olarak güncellenecek. Yeni tokenlerin dağıtımı için ise 4 farklı grup belirlendiği açıklandı.

investing.com’dan Günay Caymaz’ın haberine göre; Yapılan duyuruya göre gruplar çöküş öncesi hem LUNA hem de UST tutanlar ve düşüş başladıktan sonra token alımı yapan kişilerden oluşacak. Ekip, çöküş öncesi dönemi belirlerken 7 Mayıs tarihini baz alacak ve bu tarihte bir anlık görüntü alacak. Çöküş sonrası dönem ise 27 Mayıs olarak belirlenecek.

7 Mayıs tarihi için alınan anlık görüntüye göre token sahiplerinin bire bir oranına yakın bir airdrop alacağı bildirildi. Çöküşten sonra token alanlara ise 1:0,0000015 oranında token dağıtımı yapılması planlanıyor. Buna göre çöküş sonrası LUNA alanlar, örneğin elinde bulan her 10.0000 LUNA için 0,15 yeni LUNA sahibi olacak.

UST sahipleri için ise sabitlik bozulmadan önce elinde tutanlara 1:0,033 oranında dağıtım yapılacak. Diğer yandan çöküş sonrası UST alanlara ise 1:0,13 oranında dağıtım yapılacak, yani bir birim UST için 0,013 yeni LUNA tokeni verilecek. Bu dağıtım planına göre 27 Mayıs anlık görüntüsünde 1.000 UST’si olan biri, 13 yeni LUNA sahibi olacak.

Blockchain kurulumu bu hafta sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilirse airdrop ile hak edilen miktarın yüzde 30’u peşin olarak dağıtılacak. Geri kalan hak ediş miktarlarının ise 6 aylık dağıtım dönemleriyle 2 yıl için gerçekleşmesi planlanıyor.

LUNC COİN NEDİR, NE DEMEK?

TerraForm Labs kurucusu Do Kwon Lunc coin hakkında yaptığı açıklamada "Mevcut haliyle Terra zinciri, "Terra" (token Luna - $LUNA) olarak adlandırılan algoritmik stabilcoinler olmadan yeni bir zincire dönecek ve eski zincir "Terra Classic" (token Luna Classic - $LUNC) olarak adlandırılmalıdır. Her iki zincir de bir arada olacak." ifadelerini kullandı.

Kwon, "Yeni $LUNA, $LUNC pay sahiplerine, sahiplerine, kalan UST sahiplerine ve temel uygulama geliştiricilerine airdrop olarak gönderilecek. Ayrıca, TFL'nin cüzdanı airdroptan kaldırılacak ve Terra'yı tamamen topluluğa ait bir zincir haline getirecek." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim