Yurt içinden ve dışından 14 şairi taşıyan ‘Şiir Hatları Treni’ 5 Haziran’da İstanbul’daki tarihi Sirkeci Garı’ndan yola çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen ‘Başkent Kültür Yolu’ festivali kapsamında gerçekleşecek etkinlikte, yerli ve yabancı şairler tren yolculuğunda edebiyat öğrencileriyle bir araya gelecek. Son durağı Ankara Garı olan etkinlik boyunca şiir okumalarının yanı sıra birçok atölye çalışması gerçekleşecek.

‘Şiir Hatları Treni’nde yolculuk edecek şairler arasında Türkiye’den Adnan Özer, Alphan Akgül, Aykut Nasip Kelebek, Baki Ayhan T., Cengizhan Orakçı, Ercan Yılmaz, Hüseyin Akın, Metin Celal, Ömer Erdem, Zeynep Arkan ve Zeynep Tuğçe Karadağ yer alıyor. Yurt dışından ise, Mısırlı şair Ahmad Zakaria, Macar şair Krisztina Rita Molnar, Kuzey Makedonya’dan Vladimir Martinovski’nin yanı sıra, son 25 yılda bütün dünyada 40’tan fazla ülkeye yayılan ‘Şiir Sokakta’ hareketinin kurucusu Meksikalı şair Armando Alanis (Pulido) bulunuyor. Şairlere yolculukta, İstanbul’daki çeşitli üniversite ve liselerden seçilen, edebiyat ve şiir meraklısı yüze yakın öğrenci eşlik edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Başkent Kültür Yolu’ festivali kapsamında TC Devlet Demiryolları iş birliği ile düzenlediği ‘Şiir Hatları Treni’, İstanbul’dan Fatih Belediyesi, Ankara’dan Altındağ Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşmektedir.

ŞAİRLER 5 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ SİRKECİ GARI’NDAN UĞURLANACAK

‘Şehir Hatları Treni’, 5 Haziran Pazar günü saat 19.00’da tarihi Sirkeci Garı’nda düzenlenecek törenle uğurlanacak. Törende, tarihi garda kurulacak sahnede yerli ve yabancı şairler yola çıkmadan önce şiirlerini İstanbullular için seslendirecek.

TRENDE ŞİİR ATÖLYESİ!

Sirkeci Garı’ndan Ankara Garı’na hareket eden trende yol boyunca atölyeler gerçekleşecek. Alphan Akgül ‘Şiirde Görsel Düşünce’, Baki Asiltürk ‘Şiir İncelemesi’, Ercan Yılmaz ‘Şiirde Metinlerarasılık’,  Zeynep Arkan ‘Şiirde İmge ve Anlam’,  Zeynep Tuğçe Karadağ ise ‘Şiir ve Hikâye’ başlıklı atölyelerde genç edebiyatseverlerle bir araya gelecek. 

SON DURAK ANKARA’DA ŞİİR OKUMASI!

6 Haziran Pazartesi sabahı Ankara Garı’na ulaşan ‘Şiir Hatları Treni’ yolcuları, Ankara’da da birçok etkinliğe katılacak. Şairler ve öğrenciler ilk olarak Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) yeni binasında Ada Salonu’nda düzenlenen ‘Satırbaşı Ankara Kitap Sergisi’nin açılışına katılacak. ‘Şiir Hatları Treni’ yolcuları açılışın ardından sergi alanında saat 16:30’da şiirlerini bu kez Ankaralılar için okuyacak.

Editör: TE Bilisim