Balkan Antantı nedir, ne demek? Türkiye siyasi tarihinde sıklıkla savaşa girdiği gibi birçok antlaşmaya da imza atmıştır. Bu antlaşmalardan biri de Balkan Antantı'dır. Özellikle Türkiye Tarihi bakımından önem taşıyan antlaşmalar arasındadır. Bu bakımdan Balkan Antantı'nın ne olduğunu öğrenebilir ve Tarih bilginize bilgi katabilirsiniz. Peki, Balkan Antantı kimler tarafından imzalanmıştır? İşte detaylar.

BALKAN ANTANTI NEDİR, NE DEMEK?

Almanya ve İtalya’nın saldırganlaşması ve yayılmacı politikalarının sonucunda bu durum dünya barışını tehdit etmeye başlamıştır. Bu devletler dünya barışını tehdit etmeye başlayınca bu durum Balkan ülkelerini ve Türkiye’yi endişeye sevk etmiştir. Dolayısıyla Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Balkan devletleri kendi aralarındaki yaptıkları bu anlaşmaya Balkan Antantı adı vermiştir.

BALKAN ANTANTI KİMLER TARAFINDAN İMZALANMIŞTIR?

Balkan Antantı İtalya ve Almanya'nın yayılmacı politikaları sonucunda 9 Şubat 1934 yılında imzalanan bir anlaşmadır. Bu antantı Balkan devletlerinden bazı ve Türkiye imzalamıştır. Balkan Antantında imzası bulunan devletler şunlardır;

  • Türkiye
  • Romanya
  • Yugoslavya
  • Yunanistan

Balkan Antantının imzalanmasının amacı yayılmacı Almanya ve İtalya'ya karşı bir güç oluşturmaktır.

Ayrıca 2.Balkan Savaşında toprak kaybettiği için Bulgaristan bu antantı reddetmiş ve imza atmamıştır.

Editör: TE Bilisim