Ziraat Bankası açıklamasına göre, bankanın ihracat yapan müşterileri, daha önceden İhracat Bedeli Kabul Belgesi ile ilişkilendirilmemiş ihracat bedellerini, sistemden takip edebilme ve gümrük beyannameleri ile kolaylıkla eşleştirme imkanına kavuşuyor.

Ayrıca sistemden TCMB kurlarını anlık takip ederek, ihracat genelgesi gereği bedelin yüzde 40’ının TCMB’ye satışını şubeye uğramaksızın internet bankacılığı üzerinde gerçekleştirebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Emrah Gündüz, Ziraat Bankası’nda verimli operasyonun eksenine dijitalleşmeyi yerleştirdiklerini ve İhracat Genelgesi'ndeki değişikliklere kısa sürede adapte olabilecek esnek bir sistem kurduklarını belirtti.

Gündüz, bu geliştirme sayesinde ihracatçıların hız ve çeviklik kazanarak şubelere uğramaksızın çağın gereklerine uygun şekilde İhracat Bedeli Kabul Belgesi işlemlerini online gerçekleştirebildiklerini ifade etti.

İhracat işlemlerinde banka süreçlerini basit, sade ve hızlı bir hale getirmek için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini aktaran Gündüz, Ziraat Bankası’nın ihracatçılar için de bir bankadan daha fazlası olmaya devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim