Manisa’nın Yunuseli ilçesinde çevre kirliliğine neden olan firmaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 3 milyon 288 bin lira idari para cezası uygulayarak, firmanın faaliyetlerine son verdi. 25 Haziran tarihli “zehirli gaz ve su kirliliği” şikayetine bağlı olarak yaşanan çevre kirliliği nedeniyle Bakanlık denetim personeli tarafından sahada incelemeler yapıldı ve söz konusu alanda kirlilik tespit edildi.

6 Bölgeden Alınan Numuneler Çevre Referans Laboratuvarına Gönderildi

Bakanlığa bağlı Çevre Denetim Ekipleri bölgeye sevk edilirken kirliliğin kaynağını tespit etmek için  “eşleştirme analizi” yapılmak üzere 6 bölgeden toplanan numuneler Çevre Referans Laboratuvarına gönderildi.

Bakanlığa bağlı ‘Çevre Denetim Ekipleri’, yapılan detaylı incelemeler sonucunda yağmur suyu deşarjının kanalizasyon hattına karışmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Diğer kirletici kaynakları tespit etmek üzere Bakanlık Denetim Personeli, 26.06.2022 ve 27.06.2022 tarihlerinde bölgede denetimler gerçekleştirdi.

Çevre Kirliliğine Yol Açan Firmanın Lisansı İptal Edildi

Yapılan değerlendirmeler sonucunda kirliliğe neden olan firmanın lisansı iptal edilerek faaliyetlerine son verildi. ‘Bakanlık Denetim Ekipleri’nin gözetiminde bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı.

Editör: TE Bilisim