Muğla'nın Marmaris ilçesinde köpekbalığı paniği yaşandı. Köpekbalığını fark eden yurttaşlar, ellerine aldıkları yer silme paspasıyla köpekbalığını uzaklaştırmaya çalıştı. Köpekbalıklarının saldırıları sonrasında merak edilen Köpekbalığı insana saldırır mı? Köpekbalığı ne yer, kime saldırır? Soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar.

KÖPEKBALIĞI İNSANA SALDIRIR MI?

Aslında köpekbalığı saldırısı sık rastlanan bir durum değil. Köpekbalıkları aç olmadıkları sürece insanlara saldırmıyorlar. Hatta aç olsalar bile insanlarla beslenmeyi tercih ettikleri söylenemez.

Yani bizim için korktuğumuz kadar büyük bir tehlike değiller. Sivrisinekler onlardan daha tehlikeli çünkü çok daha fazla insanın ölümüne sebep oluyorlar. Yine de kimi zaman, özellikle açık denizlerde gerçekleşen köpekbalığı saldırıları haberlerine denk geliyoruz.

CAMGÖZ KÖPEKBALIĞI İNSANA SALDIRIR MI?

Camgöz Köpekbalığı, Türkiye'de de sıklıkla görülen türler arasında yer almaktadır. Yapı itibariyle ağızları açık bir şekilde yüzen camgöz köpekbalıkları, deniz içerisinde yer alan planktonlar ile beslenmektedir. Deniz suyunu filtreleyerek beslenen camgöz köpekbalıkları, belirli dönemlerde balıkçıların ağlarına da takılmaktadır.

İnsanlara saldırdığı konusunda tarihte çok az örnekleri bulunan Camgöz köpekbalığı, genel itibariyle deniz planktonları ile beslendikleri için zararsız olarak konumlandırılmaktadır. Denizlerin nazik devleri olarak adlandırılan Camgöz Köpekbalığı, ağız açıklığı çok derin olsa da büyük objeleri yutamadığı için hassas olarak nitelendirilmektedir. Camgöz köpekbalığının gövde uzunluğu 8 metre, ağız açıklığı ise 1,5 metre olarak bilinmektedir

Editör: TE Bilisim