Mahra Melih Pınar (10), Antalya'nın Serik ilçesinde 5 Mart'ta başıboş sokak köpeklerinden kaçarken, İrfan Y'nin kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyonun altında kalarak ağır yaralanmıştı. Küçük çocuk, Serik'teki hastanede yapılan müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. Beynine pıhtı atması nedeniyle yapılan ikinci ameliyatla sağ bacağı diz üstünden kesilen Pınar, 28 Mart'ta vefat etmişti.

Mahra'nın annesi Derya ve babası Murat Pınar, son günlerde Ağrı'nın Patnos ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Ali Asaf Aktekin'in ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, aynı şekilde Mustafa Topal ile Aydın Çine'de Mehmet Arsoy'un kullandığı engelli aracıyla dere yatağına düşerek vefat ettikleri haberleri üzerine, tedbir alınması çağrısında bulundu.

"PEŞ PEŞE BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNE KURBAN VERDİK"

Derya ve Murat Pınar'ın yaptıkları açıklamada “Önce 'Çocuklar için güvenli sokaklar istiyoruz' diye çıktığımız bu yolun yokuş olacağını ve birçok engel ile karşılaşacağımızı biliyorduk, fakat kaybedilenlere yenilerinin ekleneceğini düşünmüyorduk. 'Başka Mahralar olmasın' derken geleceğimiz olan çocuklarımızı, saygı değer büyüklerimizi, engelli kardeşlerimizi peş peşe başıboş köpeklere kurban verdik. 2022 yılının ilk 6 ayında 11 vatandaşımız, son 1 ayda ise 3 vatandaşımız başıboş köpekler sebebiyle hayatını kaybetti. Devlet için ölümün istatistiği olmamalı, bir hiç uğruna yok olan bu hayatlar sayılmamalı, teröre kurban giden bir can bile çözüm için geç kalındığının belgesi olmalı" ifadeleri yer aldı.

"DAHA BİLMEDİKLERİMİZ, DUYMADIKLARIMIZ VAR"

Ali Asaf'ın evinin balkonunda köpeklerin saldırısına uğrayan, henüz ikinci yaşını bile göremeyen bir bebek, Mustafa Topal'ın ise kendi sokağında, başıboş köpeklere yem olan bir amca olduğunu dile getiren Pınar çifti, Mehmet Arsoy'un ise tekerlekli sandalyesinde ilerlerken başıboş köpeklerin saldırısıyla kanala düşen bir engelli olduğunu belirterek, “Daha bilmediklerimiz, duymadıklarımız var" dedi.

Devletin düzeni sağlamak için başıboşluğa son verecek kanuni düzenlemeyi ivedilikle yapmak zorunda olduğu belirtilen açıklamada, “Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği olarak, devletimizden acil tedbir olarak, başıboş köpeklerin sokaktan toplanmasını ve kesin çözüm için gerekli adımları atmasını, mevcut çalışmaları hızlandırmalarını saygılarımızla talep ediyoruz."

Editör: TE Bilisim