Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’da silahlı saldırıda öldürülen kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya üzerinden siyasi malzeme üretme çabasına girişen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

“BİRAZ DA OLSA ÜZGÜN GÖRÜNEMEZ MİYDİNİZ?”

Sağlık Bakanı Koca, aileye ve sağlık camiasına başsağlığı dileyerek taziyelerini iletmek yerine iktidarı hedef alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, “Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, doktor Karakaya’nın başta ailesi olmak üzere sağlık camiası ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dilemek yerine iktidarı hedef almıştı.

Elim olay üzerinden utanmadan sıkılmadan provokasyon için kollarını sıvayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline “giderlerse gitsinler” demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek!”

NELER YAŞANMIŞTI?

Konya Şehir Hastanesinde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) ile kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya (47) arasında tartışma çıkmıştı.

Doktoru silahla vuran Akçay, aynı silahla intihar girişiminde  bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile Akçay, ameliyata alınmıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise “Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.” bilgisini paylaşmıştı.

Öte yandan Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırıda öldürülmesi olayına ilişkin Konya Cumhuriyet Başsavcılığı başlatılan soruşturma kapsamında bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmişti.

Editör: TE Bilisim