Kurban Bayramı tekbirleri ne zaman başlar? 2022 Kurban Bayramı teşrik tekbirleri ne zaman okunur? Kurban Bayramına mahsus yapılması gereken hususi bir vazife olan teşrik tekbirleri Arefe günü başlayıp toplam 23 vakit farz namazın ardından okunmaktadır. Vatandaşlar teşrik tekbirleri hangi gün, hangi vakitte başlayıp ne zaman biter sorusuna detaylı yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı tekbirleri ne zaman başlar? 2022 Kurban Bayramı teşrik tekbirleri ne zaman okunur? Kısaca detaylar yazımızda...

Kurban Bayramı tekbirleri ne zaman başlar? 2022 Kurban Bayramı teşrik tekbirleri ne zaman okunur?

Teşrîk tekbîri, teşrîk günlerinde alınan tekbîrlere denir.

Kurban Bayramı'ndaki belirli günlerde farz namazların ardından teşrik tekbiri getirmek mükellef olan her Müslümana vaciptir.

Bakara Sûresi’nin “Sayılı günlerde Allâh’ı zikrediniz...” meâlindeki 203. âyet-i kerîmesi, teşrîk tekbîrine işaret etmektedir.

Zilhicce ayının dokuzuncu günü Arefe Günü'dür.

Teşrik tekbirleri, Arefe Günü sabah namazından bayramın 4’üncü günü ikindi namazı da dâhil olmak üzere -yirmi üç vakitte-, bütün farz namazların arkasından “Allâhü Ekber, Allâhü Ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve lillâhi’l-hamd.” diye tekbîr alınır.

Farzı kılıp sol tarafa selam verildikten sonra ara vermeden, yerinden kalkmadan, mescidden çıkmadan ve dünya kelâmı konuşmadan tekbîr getirmek lâzımdır.

Teşrîk tekbîrlerini, münferid (namazını tek başına kılan), imam, cemaat, mukîm, müsâfir, kadın-erkek herkes okur.

Editör: TE Bilisim