Sümeyye Aksu / Özel Haber - Görevi başında vurularak öldürülen Dr. Ekrem Karakaya bir şehidin adını taşıyordu. Amcası Cemal Karakaya, Dr. Ekrem’e doğduğunda, sol örgütler tarafından silahla vurularak şehit edilen arkadaşı Ekrem Söğüt’ün ismini vermişti. Diriliş Postası’na konuşan amca Karakaya, “Yeğenim, arkadaşım gibi şehit oldu” dedi.

TÜRKİYE’NİN YÜREĞİ YANDI

KONYA Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında silahlı saldırı sonucu katledilmesi Türkiye’yi hüzne boğdu. Sağlık çalışanları tüm yurtta sağlıkta şiddeti protesto etti. Muhalefetin siyasete alet etmeye çalıştığı menfur saldırıda şehit düşen Dr. Ekrem Karakaya’nın isminin hikâyesi ise yürek burktu. Dr. Karakaya’nın amcası Cemal Karakaya, gazetemize yaptığı açıklamada yeğenine sol örgütler tarafından şehit edilen arkadaşı Ekrem Söğüt’ün ismini verdiğini ifade etti.

ŞEHİDİN KADERİNİ YAŞADI

1975 yılında Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksekokulu’nda okuduğu sırada okul çıkışında düzenlenen bir saldırıya hedef olan amca Karakaya, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Ancak yakın arkadaşı Ekrem Söğüt şehit düştü. Aynı sene doğan yeğenine, arkadaşı Ekrem’in ismini veren amca Karakaya, yeğeni Dr. Ekrem Karakaya’nın kimseyi incitemeyecek kadar duygusal ve yardımsever bir yapısı olduğunu vurguladı. Menfur saldırının kendilerini şoke ettiğini belirten acılı amca “O da arkadaşım gibi şehit oldu” derken gözyaşlarını tutamadı.

***
Şehit doktor adını şehitten almış!

Konya’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın (47) naaşı memleketi Kayseri’de toprağa verildi. Şehit doktorun amcası Cemal Karakaya, Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada, şehidin adını yeğeni gibi şehit olan arkadaşı Ekrem Söğüt’ten aldığını söyledi.

KONYA’da görev yaptığı hastanede önceki gün uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın (47) naaşı memleketi Kayseri'nin Develi ilçesine götürüldü. Şehit Karakaya’nın naaşı dün Develi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yeni Mahalle’deki baba evine getirildi.

“SEN BİZİM BABAMIZDIN”

8 çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Karakaya’nın kız kardeşleri, eşi ve yeğenleri, “Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya” yazan tabutun başında gözyaşı döktü. Kız kardeşleri, “Sen bizim hem babamız hem ağabeyimizdin, sana daha doyamadık.” diyerek ağladı. Karakaya'nın naaşı, cenaze aracıyla Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Buradaki törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorlar ve vatandaşlar katıldı. Törende tekbir sesleri meydanları inletti.

“EKREM İYİLİKLERİYLE TANINIRDI”

Burada konuşan ağabey Mehmet Murat Karakaya, kardeşinin sadece kardiyolog olmadığını, rahatsızlığı bulunan herkesle yakından ilgilendiğini dile getirdi. Ilçedeki tüm hastaların kardeşine başvurduğunu anlatan Karakaya, “Simam biraz kardeşime benzediği için ilçede gezerken insanlar ayağa kalkardı. Yaklaşınca, 'Lütfen oturun, ben Ekrem değilim.' derdim. Ekrem Kayseri'de, Develi'de, Karabük'te, Konya'da böyle tanınıyordu. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, cennetiyle müşerref eylesin.” diye konuştu.

“İKİ ÇOCUĞU YETİM KALDI”

Konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı. Sağlık Bakanı Koca’nın da omuz verdiği tabut, askeri törenle cenaze aracına konuldu. Karakaya'nın naaşı Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Karakaya'nın Elif ve Sena adında 4 ve 5 yaşlarında iki kız çocuğu olduğu öğrenildi. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı törene çok sayıda doktor, önlüğüyle katıldı.

‘Şehit arkadaşımın adını verdim’
ŞEHIDIN amcası Cemal Karakaya, Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada yeğeninin adını kendisinin verdiğini söyledi. Şehit Doktor Karakaya doğduğunda İstanbul’da üniversite okuduğunu belirten amca Karakaya, “ Ağabeyim yeni doğan oğluna ismini benim koymamı istedi. 1975’teki talebe olaylarında Ekrem Söğüt isminde bir arkadaşımı tabancayla vurarak şehit etmişlerdi. Onun ismi aklıma geldi. Bende ‘onu koyalım ağabey’ deyince memnuniyetle kabul etti.” ifadelerini kullandı. Yeğenin çok duygusal bir yapıda olduğunu belirten Karakaya, “Böyle olayların başına geleceğini ben hiç tahmin etmiyordum. Çünkü tartışmayı bilmez, sert değil, yumuşak, sevecen, güzel bir insandı. Biz ondan memnunuz. Umarım, Allah da memnundur.” şeklinde konuştu.
‘Ömrünü insanlığa adadı’
ŞEHIT doktoru öğrencilik günlerinden tanıyan ve bir dönem aynı hastanede görev yapan göğüs hastalıkları uzmanı Mustafa Demirel, Karakaya'nın, öğrenci olduğu dönemlerde hastanede gönüllü olarak çalıştığını söyledi. Demirel, “İnsanlığa hizmet edebilmek için tıp fakültesinin başından itibaren ömrünü insanlığa adadı. Ekrem, pırlanta gibi bir çocuktu. Karıncayı bile incitmeyen, masum bir insandı. Görev şehidi oldu.” dedi.
Erdoğan’dan taziye
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, şehit Karakaya’nın ailesiyle telefonla görüşerek taziyelerini iletti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla aileye başsağlığı dilerken, menfur saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Editör: TE Bilisim