İstanbul’da bir metroda siyahi ailenin sarhoş bir ırkçı tarafından hedef alınmasına ilişkin görüntülerin yayılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Emniyetin, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatması üzerine kimliği belirlenen şahıs, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme', 'ayrımcılık' ve 'tehdit' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İSTANBUL’DA ALKOLLÜ ŞAHISTAN IRKÇILIK: SİYAHİ AİLEYE KÜFÜRLER SAVURDU

“KISA SÜRE İÇERİSİNDE GÖREVLİLERİMİZCE YAKALANMIŞTIR”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme', 'Ayrımcılık' ve 'Tehdit' suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda; 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, 'İstanbul'da rezil ırkçılık; Küfürler yağdırdı' başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan inceleme neticesinde şahsın O.O.K. olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen O.O.K. isimli şahıs kısa süre içerisinde görevlilerimizce yakalanmıştır.”

SİYAHİ AİLEYE KÜFÜRLÜ SÖZLER

Metroda bulunan bir yolcunun cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, O.O.K. isimli yolcunun, yanında oturan yabancı aileye “Afrika’ya dönün, gidin buradan” dediği; hem İngilizce hem Türkçe küfürler ettiği görülmüştü. Metrodaki diğer yolcular yaşananlar karşısında sessiz kalırken, bir kısım yolcu ise olaya gülmüştü.

Editör: TE Bilisim