Ukraynalı Diana Dekhknova,  Ukrayna- Rusya savaşının seyrini değiştiren SİHA’ların üreticisi Selçuk Bayraktar’a minnettarlığını göstermek için doğacak çocuğuna Bayraktar ismini verecek. 27 yaşındaki Diana, Ukrayna’da savaş döneminde dünyaya gelen çok sayıda erkek çocuğuna Bayraktar adının verildiğini belirterek, “Ukrayna’da bir nesil erkek çocuğun adı Bayraktar” dedi.

EZANI SELÇUK BAYRAKTAR'IN OKUMASINI İSTİYORLAR

Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezun olan Diana Dekhknova, 10 yıl önce bir burs kazanarak Türkiye’ye gelmiş. Türk insanının samimiyeti ve sıcakkanlılığından etkilendiğini söyleyen Diana, Türkiye'de kalmayı tercih etmiş. Ukrayna fahri konsolos asistanı olarak çalışmaya başlayan Dekhknova, eşi Atılay Mayadağ’la tanışınca Türkiye’den kopamamış. Bir süre önce dünya evine giren çift, şu anda bir erkek bebek bekliyor. Bebeklerine Ukrayna-Rusya savaşında etkin rol oynayan SİHA’ların üreticisi Selçuk Bayraktar’ın adını vereceklerini söyleyen Diana “Ukraynalı kadınlar savaş sırasında bomba sesleri ve ateş altında doğum yapmak zorunda kaldı. Ruslar, diğer sivil hedeflerle birlikte hastaneleri de vurdu. Ancak SİHA’lar devreye girince kadınlar da güven içinde doğum yapmaya başladı. Ukrayna’da şu anda dünyaya gözünü açan yüzlerce minik Bayraktar var. Bu durumla gurur duyuyorum. Benim oğlumun adı da Bayraktar olacak” sözleriyle duygularını anlattı. Diana’nın eşi Atılay bey de aslında havacılık ve uzay mühendisliğini bitirmiş. Türkiye’de kendi konusunda çalışacak alan bulamayınca Avustralya’ya gitmiş. Ancak Türk olduğu için orada tutunamayınca, yazılımcılık öğrenmiş. Şu anda yazılımcı olarak çalışan Atılay Bey’in en büyük arzusu ise bebeklerinin kulağına ezanı ve “Bayraktar” ismini Selçuk Bayraktar’ın okuması.

On yıldan bu yana yaşadığı Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü anlatan Diana “Bu ülke bana çok şey öğretti. Evlendim, çocuğum bu ülkede doğacak. Savaş ve evlilik meseleleri çıkınca ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Şu anda hamile olduğum için iş bulamıyorum. Bir de işim olursa çok daha mutlu olacağım” dedi.

EŞİNİN ADI DA ATILAY DENİZALTISINDAN GELİYOR

Editör: TE Bilisim