İNGİLTERE merkezli “Development Initiatives” kuruluşu tarafından hazırlanan Küresel İnsani Yardım 2022 Raporu yayımlandı. Rapora göre, ABD, 9 milyar 768 milyon dolar insani yardım sağlayarak, miktar bazında listenin başında yer alırken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı. Ancak Türkiye, 5 milyar 587 milyon dolarla gayrisafi milli hasılasına oranla en çok insani yardım sağlayan ülke oldu.

TÜRKİYE SENELERDİR ZİRVEDE

Türkiye, miktar bazında 2013, 2014 ve 2015’te listede üçüncü, 2016 ve 2020’de ikinci, 2017, 2018 ve 2019’da da ilk sırada yer aldı. 2020 yılında da gayrisafi milli hasılasına oranla en çok yardım yapan ülke olarak kayıtlara geçti. Raporda, Türkiye’nin topraklarında misafir ettiği Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardımlarının sıralamaya dahil edilmediği açıklandı.

“YARDIMLAŞMA BİZİ BİZ YAPIYOR”

Konuya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyor. Bizi biz yapan en önemli özelliklerimizden birisi yardımlaşma ve dayanışma duygusunun hep zirve noktada olmasıdır.” diye konuştu. Raporu değerlendiren Turan, “Uluslararası kuruluşların verdiği istatistiklere de bakıldığı zaman Türkiye, geçmişten günümüze kadar her dönem gayrisafi milli hâsılasına göre, dünyanın en çok yardım yapan ülkesi olmuştur ve olmaya da devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“BU BAŞARI GÜVENLE SAĞLANDI”

Turan, “Bu başarıya hiç şüphesiz Türk milletinin devletine ve sivil toplum kuruluşlarına duyduğu güvenle sağlanmıştır. Türkiye’deki yardım zincirinin en önemli halkalarından birisi de kuşkusuz Türkiye Diyanet Vakfıdır." dedi.

Editör: TE Bilisim