Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ne zaman yapılacağı gündem oldu. Peki, YAŞ toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2022 YAŞ toplantısına kimler katılacak? İşte konuyla ilgili merak edilenler haberimizde.

YAŞ TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek YAŞ toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. YAŞ toplantısında komutanların terfi ve atama konuları ele alınacak.

Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde Başkan Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek YAŞ toplantısı ise saat 12.00'de başlayacak.

2022 YAŞ TOPLANTISINA KİMLER KATILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı ve İçişleri Bakanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve geçen sene Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Musa Avsever YAŞ toplantısına ilk kez katılacaklar.

Editör: TE Bilisim