Üniversite yeni kayıtları ne zaman başlayacak? 2022 üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Üniversite kayıt tarihleri ve üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeler milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Eylül ayı itibarıyla başlayacak yeni eğitim yılında, üniversitelerin akademik takvimleri de gündemde yer alıyor. İşte merak edilenler haberimizde.

ÜNİVERSİTE YENİ KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite yerleştirme sonucuna göre milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlayacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

2022 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim