UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden takımlarımız UEFA ülke puanına büyük katkı sağlıyor. Böylece bu hafta Trabzonspor, Sivasspor, Başakşehir ve Fenerbahçe’nin katıldığı maçların ardından ülke puanı sıralaması da merak konusu oldu. Böylece futbolseverler arama motorlarında konuya ilişkin detaylı bilgileri araştırmaya başladı. Peki, Türkiye ülke puanı sıralaması kaç oldu? Türkiye UEFA ülke puanı sıralaması… detaylar haberimizde…

TÜRKİYE ÜLKE PUANI SIRALAMASI KAÇ OLDU? TÜRKİYE UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI…

UEFA'nın organize ettiği turnuvalarda ülkemizi temsil eden takımlarımızın elde ettiği başarılar ülke puanı sıralamasını ciddi derecede etkiliyor. Bu kapsamda son dönemde Türk futbolunda yaşanan üzücü gerilemenin ardından UEFA kapsamında bu yıl çok sayıda Türk kulübü bulunuyor. Böylece elde edilen her galibiyet ve atılan her gol ciddi önem taşıyor. 

UEFA nezdinde ülke puanı sıralaması güncel haliyle 21.900 olurken, Başakşehir'in elde ettiği beraberlik ve Fenerbahçe'nin galibiyeti puan kazandırdı.

ÜLKE KATSAYISI PUANI NASIL HESAPLANIYOR?

Bir ülkeden o sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılan tüm takımların aldığı puanlar toplanır ve katılan toplam takım sayısına bölünür.

Bu puanlama ülke takımları için şu şekildedir:

Elemelerde;

Galibiyet: 1 puan

Beraberlik: 0,5 puan.

Gruplar ve sonrasında;

Galibiyet: 2 puan

Beraberlik: 1 puan.

Editör: TE Bilisim