KYK yurtlarında ücretsiz olarak misafir olma süresi uzatıldı. Konuya yönelik açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapıldı. Bakan Kasapoğlu, "Seyahatsever" projesini 5 Eylül'e kadar uzatıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Peki, KYK yurtlarında ücretsiz kalma şartları nelerdir? KYK’da ücretsiz nasıl kalınır, misafir olarak kimler kalacak?

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hafta sonuna seyahatseverlere müjde vererek başlamak istiyorum. GSB yurtlarında 5 gün ücretsiz konaklama imkanı sunan Seyahatsever projemizi 1 Eylül'den 5 Eylül'e uzatıyoruz. Projemizden yararlanan arkadaşlarımızın seyahat fotoğraflarını merak ediyor, bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekiyor.

Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor.

Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki nöbetçi yurtlarda yoğunluktan dolayı sadece yurtlara kayıtlı olan öğrenciler barınabilecek.

KYK’DA ÜCRETSİZ NASIL KALINIR, MİSAFİR OLARAK KİMLER KALACAK?

KYK yurtlarında barınmak isteyenlerin yaş aralığı 18-25'ten 18-30'a yükseltildi. Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.

Editör: TE Bilisim