Almanya, Rusya- Ukrayna Savaşı nedeniyle yaşadığı enerji krizini hafifletmek maksadıyla 3 nükleer santralini 2023 Nisan'ına kadar çalıştıracağını açıkladı.

Alman Devleti tarafından fonlanan medya kurumu Deutsche Welle'nin (DW) Türkçe hesabı, söz konusu gelişmeyi nükleer santralin çiçeklerle donatılan fotoğraflarıyla servis etti. Aynı DW, Türkiye'nin yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nden ise, "Doğaya ve insana zarar verecek" diye bahsetmişti.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle patlak veren enerji krizi Almanya'nın nükleer enerji faaliyetlerini sona erdirmesine yönelik planı erteletti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, enerji krizi ile mücadele için ülkede faaliyette olan 3 nükleer santralin 2023 Nisan'a kadar çalıştırılması talimatı verdi.

Scholz tarafından Bakanlar Kuruluna hitaben yazılan mektupta, "Isar 2, Neckarwestheim 2 ve Emsland nükleer santrallerinin 31 Aralık 2022'den 15 Nisan 2023'e kadar işletilmesine izin vermek için yasal temel oluşturulacak" ifadeleri yer aldı.

Maliye Bakanı Christian Lindner, üç nükleer santralinde "fiyatları düşürmek ve elektrik kesintilerini önlemek" için gerekli olduğunu savundu.

ALMANYA'NIN 'YIL SONU' PLANI RAFA KALKTI

Almanya hükümeti, daha önce üç santralden sadece ikisinin gelecek gelecek yıla kadar çalışmasını kararlaştırmıştı. Almanya'da güvenli ve yenilenebilir enerjiye geçiş için nükleer enerji faaliyetlerine yıl sonuna kadar sona erdirilmesi planlanıyordu.

DW'NİN 'NÜKLEER' İKİYÜZLÜLÜĞÜ: ALMANYA'DA İYİ TÜRKİYE'DE KÖTÜ

Söz konusu gelişme Almanya Devleti tarafından fonlanan Deutsche Welle'nin (DW) Türkçe hesabı, söz konusu gelişmeyi nükleer santralin çiçeklerle donatılan fotoğraflarıyla servis etti.

Aynı DW, Türkiye'nin yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'nden ise, "Doğaya ve insana zarar verecek" diye bahsetmişti.

Editör: TE Bilisim