Ana malzemesi irmik, peynir ve elbette şeker olan Hayrabolu tatlısı benzer malzemeler ve farklı isimlerde birçok yöremizde sofraları süslüyor. Ancak MasterChef'te yer bulan Hayrabolu tatlısının malzeme listesi ve yapılışındaki püf noktalar bugünlerde merak konusu oldu. Hayrabolu tatlısının yapılışını kısaca öğrenmek isteyenler için gerekli bilgiler yazımızda olacak. Peki, Hayrabolu tatlısı nasıl yapılır? MasterChef Hayrabolu tatlısı tarifi burada!..

Hayrabolu tatlısı nasıl yapılır? İşte MasterChef Hayrabolu tatlısı tarifi!

Malzemeler:

500 gr tuzsuz yağlı peynir

Yarım su bardağı irmik

3 adet yumurta

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un

Kaymak

Antep fıstığı

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Hayrabolu tatlısının yapılışı

Evvela bir yoğurma kabına 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır.

Peynir ezildikten sonra yumurtaların üzerine yavaş yavaş eklenir. Yarım su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozu da karışıma ilave edilip aldığı kadar un ile birlikte ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar güzelce yoğrulur.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurdan küçük parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır ve dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.

Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 4 bardak su kaynatılır. Soğuyan tatlıların altı çatalla delinir ve şerbetin içine atılarak yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre üzerlerine kaymak koyulup fındık ve fıstık serpilmek suretiyle servis edilir. 

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim