Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler Başkan Erbaş’a “hoş geldin” pankartı açtı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üniversiteler bilimin, ilmin, irfanın, bilginin ve hikmetin dışarıya açılan kapısı olduğunu belirterek, “Şehirlerin ilim, irfan merkezleri üniversitelerdir. Üniversitelerin şehirlerde bulunmasının en büyük faydası şehrin mozaiğinin sürekli değişmesi, gelişmesi büyük bir kaynaşmaya vesile olmasıdır” dedi.

"DÜNYANIN KURTULUŞU İSLAM'DA"

Başkan Erbaş, dünyanın ilacının ve kurtuluşunun İslam’da olduğuna işaret ederek, “Başka yerde kurtuluş arayan zarardadır. O yüzden biz üniversite öğrencileri olarak, üniversite hocaları olarak doğru dini bilgiyi tahsil edeceğiz. Onun eğitimini alacağız ve toplumu doğru dini bilgi ile bilgilendireceğiz. Biz hangi bölümden mezun olursak olalım en iyi olmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu. Başkan Erbaş, Müslümanların, dünyadaki herkesin onurlu, özgür ve insanca bir hayat yaşama hakkını savunmayı ve bu uğurda çalışmayı inançlarının gereği bir sorumluluk olarak gördüğünü ifade ederek, dünyanın İslam’a ihtiyacı olduğunu söyledi. İnancın sahih bilgiler üzerine bina edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Erbaş, sahih dini bilgilerin doğru kaynaklardan ve devamlı bir şekilde okunması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Erbaş, Alak ve Kalem Surelerinden ayetlerle ilmin önemini anlatarak, “Bu ayetlere göre bu medeniyetin çocuklarının elinden kitap ve kalem asla eksik olmamalı” ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMAN TÜRK ASKERİ AHLAKINI İSLAM'DAN ALIYOR"

Başkan Erbaş, İslam dininin masum insanlara dokunulmasını yasakladığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “İslam dini Müslüman askere, savaş meydanlarında kadınlara, yaşlılara, çocuklara, elinde silah olmayan insana, hayvanlara, yeşile dokunmayacaksın, diyor. Yani sınırları o kadar genişletiyor ki o yüzden şehit verme pahasına insanlara bir şey olmasın diye gayret gösteriyor. Bakınız bizim askerimiz halen terörle mücadelede masum insanlara zarar gelmesin diye kılı kırk yarar. Şehit olmayı göze alarak buna dikkat ediyor. Müslüman Türk askeri bu ahlakı İslam’dan alıyor." ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim