Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nın arifesinde Ankara'da Türkiye Yüzyılı vurgusunun tanıtımını yaptı. Ekonomiden enerjiye, tarımdan sağlığa, ulaştırmadan milli savunmaya kadar son 20 yılda pek çok alanda yapılan hizmetlere değinen Erdoğan, gelecek yüzyıla damga vuracağını belirttiği projeleri anlattı.

"TOGG'U YARIN BANTTAN İNDİRİYORUZ"

Türkiye Yüzyılı programında Türkiye'nin sanayi teknoloji alanında yeni bir lige yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG'un 29 Ekim'de (yarın) banttan indireleceğini açıkladı. Erdoğan, "Kurduğumuz 152 yeni organize sanayi bölgesi, 29 endüstri bölgesi ve 94 teknoparkla, ülkemizin üretim gücünü artırdık. Milli Uzay Programımızı oluşturarak, bir vatandaşımızı önümüzdeki yıl Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderme hazırlıklarına başladık. Yerli otomobilimiz Togg'un fabrikasında ilk aracı yarın, 29 Ekim'de banttan indiriyoruz." ifadelerinde bulundu.

"KANAL İSTANBUL YAKINDA BAŞLIYOR"

Türkiye'nin Türkiye Yüzyılı vurgusunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye katkısının fazla olacağını belirttiği ve çılgın proje olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'un çok yakında başlayacağını açıklaadı. Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı çıktığını belirten Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Muhalefet Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor. Siz zaten bugüne kadar neye karşı çıkmadınız ki? Çünkü dikili tek bir taşınız yok. Yapacağız. Köprünün temelini attık. Yakında Kanal İstanbul'un çalışmaları da başlayacak." dedi.

Editör: TE Bilisim