Türkiye'nin yerli ve milli üretim elektrikli aracı TOGG bugün banttan iniyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle banttan inecek TOGG'un özellikleri de netleşti. Peki Türkiye'nin yüzde 100 elektrikli yerli otomobili TOGG satış fiyatı açıklandı mı, kaç TL? TOGG hangi renklerde üretilip satılacak? Paket ve fiyat bilgileri sorulan yetkililer emsalleriyle rekabet edebilecek bir fiyata işaret ediyor. İşte TOGG'un fiyatına dair dikkat çeken detaylar.

TOGG SATIŞ FİYATI AÇIKLANDI MI, KAÇ TL?

Açılış için geri sayımdaki fabrikada önemli gelişmeler yaşanırken heyecanla beklenen bir başka cevap ise TOGG'un fiyatı oldu. TOGG'un fabrika açılışı öncesinde Bakan Varank fiyatla ilgili ipucu verdi. Buna göre, 2023'te yollarda olacak yerli otonun fiyatının 800 bin ile 1 milyon TL arasında olabileceği belirtiliyor.

TOGG HANGİ RENKLERDE ÜRETİLİP SATILACAK?

Türkiye'nin akıllı otomobili Togg, "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taşıyan "Türkiye'nin Renkleri" ile yollarda olacak.

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, "Bir otomobilden fazlası" için yola çıkan Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV'da "Türkiye'nin Renkleri"ni kullanıcılarıyla buluşturacak.

Togg, Türkiye'nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alarak tasarlanan otomobilin dış renklerine "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini verdi.

Editör: TE Bilisim