Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın tahıl anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurdu.

El-Cezire'nin Rus haber ajansı TASS'dan aktardığı bilgiye göre, Moskova, Sivastopol'un hedef alınmasının ardından Ukrayna'dan tahıl ihracatı anlaşmasına katılımını durdurdu.

TASS'ın güvenilir kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, Rus tarafı, alınan kararı henüz Türkiye'ye iletmedi. Öte yandan Tahıl koridoru için Türkiye'de kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'ne ev sahipliği yapan Türkiye'den de konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

SİVASTOPOL’A SALDIRI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Ukrayna'nın, Rus gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Kiev yönetimi, saat 04.20'de Sivastopol üssündeki Rus Karadeniz Donanması'nın gemilerine ve sivil gemilere yönelik terör saldırısı düzenledi." demişti. Konaşenkov, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığını ve bunların tamamının yok edildiğini söyleyerek, "İvan Golubets' isimli mayın tarama gemisi ve Yujnaya limanındaki koruma bariyeri hafif hasar gördü. Saldırıya uğrayan Karadeniz Donanması'nın gemileri, tahıl anlaşması kapsamında oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer alıyor." diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim