Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler, formayı her giydiğinde beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Genç futbolcunun yükselişi İtalyanların ilgisini çekti.

Arda Güler bu sezon Fenerbahçe formasıyla 12 resmi maçta toplamda 300 dakika sahada kaldı. 17 yaşındaki on numara bu müsabakalarda 3 gol ve 1 asist üretti. Dinamo Kiev deplasmanında fileleri havalandıran Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamasında gol atan en genç oyuncu unvanının sahibi oldu. Arda Güler, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta gol ve asist üreten en genç oyuncu unvanını Jude Bellingham'ın elinden aldı.

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTECEK

Sarı-lacivertlilerin, 2018-2019 sezonunda Gençlerbirliği altyapısından transfer ettiği Arda Güler, 17 Mart 2022'de Fenerbahçe'yle yeni sözleşme imzaladı. Güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen 17 yaşındaki yıldızın sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Arda Güler'i Dinamo Kiev ile oynanan maçta Alman Borussia Dortmund ile İspanyol kulübü Sevilla takip etti. Arda'yı önümüzdeki dönemde daha fazla Avrupa devinin takip etmesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

"ARDA'NIN ÇIKIŞ MADDESİ 20 MİLYON EURO"

Milliyet Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer canlı yayınında Arda ile ilgili önemli kulis bilgilerini paylaşmıştı; "Arda'nın Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından takip edildiğini biliyorum. Arda'nın çıkış maddesi 20 milyon Euro. Bu parayı getiren olursa Arda transfer olabilir. Şu an zannetmiyorum gideceğini. Dünya Kupası'ndan sonra daha çok süre alacağını düşünüyorum. Jorge Jesus'un ona fayda sağlayacağını anladı. Bazı futbolcular genç yaşta Avrupa'ya kaçıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerde bu tarz genç oyunculara daha fazla destek var ama Avrupa'da bu destek yok. Birden kaybolup gidebilirsin. Avrupa'dan birçok teklif bekleyip de daha düşük takımlara giden oyuncular oldu. Arda'nın 'Jesus benim için doğru hoca' dediğini hissediyorum."

ARDA, LA GAZETTA'NIN MANŞETİNDE

Fenerbahçe’nin yeni 10 numarası Arda Güler, İtalya’nın ünlü spor gazetesi La Gazzetta’ya konu oldu. Her geçen gün formunu yukarı çeken genç futbolcu ile ilgili özel bir habere imza atılırken, haberin başlığında ‘ Türkiye, 17’lik Güler’in hastası’ başlığı kullanıldı. Türkiye’den kendisiyle ilgili yapılan ‘Böylesi 100 yılda bir gelir’ yorumu da başlıkta tırnak içinde kullanıldı.

La Gazzetta dello Sport’taki makalede genç futbolcunun hayat hikayesi, oyuncu özellikleri, ünlü olması ve şöhrete kavuşması ile ülkesinde kendisiyle ilgili yapılan yorumlara yer verildi. Sarı-lacivertlilerin kendisini keşfederken ki scout faaliyetlerinin anlatımında ‘Arda’yı İstanbul’a getirmek için Türkiye’nin en zengin ailesinin işe müdahil olması gerekti’ ifadesiyle kulübün başkanı Ali Koç’un sürece dahil olmasının detaylarına yer verildi.

'BREZİLYALI OLSA 100 MİLYON STERLİNE SATILIRDI'

Ardından Fenerbahçe’deki teknik adamların kendisiyle ilgili sarf ettikleri sözlere geçildi, Vitor Pereira’nın görüşlerine yer verildi. Portekizli çalıştırıcının “Gördüğüm en büyük yeteneklerden biri”, eski Beşiktaşlı futbolcu Bernard Mensah’ın "Brezilyalı olsaydı, onu 100 milyon sterline satarlardı" sözleri kullanıldı. Dinamo Kiev’e attığı golün ardından annesine mesaj yazılı forma göstermesi ise, yıllar önce sahada annesi için benzer bir mesaj gönderen Messi’nin kutlamasını hatırlatan bir sahne olarak değerlendirildi. Arjantinli yıldızın o yıl gol yollarında coştuğu, Arda’nın benzerini Türkiye’de yapacağından emin olunduğu belirtildi.

YALÇIN: GÖRDÜĞÜM EN YETENEKLİ FUTBOLCU

Geçtiğimiz günlerde sessizliğini bozan Sergen Yalçın, Candaş Tolga'nın programında Arda Güler için şu ifadeleri kullanmıştı: "Arda Güler, benim gözümle gördüğüm en yetenekli yerli futbolcu. İnanılmaz yetenekli bir oyuncu. Bir aksilik olmazsa bence çok büyük oyuncu olur Arda Güler, Avrupa'ya gider. Yıldız oyuncu. Biz herkese 'yıldız' diyoruz ama bu öyle değil. İnşallah bozulmaz, sağlam gider. Avrupa'da büyük işler yapabilir. Hocası her gün onunla beraber, bizden daha iyi bilir. Bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Antrenmanını, maçını, yemeğini, fizik gücünü görüyor. Arda Güler, inşallah beni geçer, geçsin. Çok daha büyük bir futbolcu olsun. İzlemenin zevkini yaşayalım. Son 10 dakikalık bölümde Arda Güler oyuna girdi, seyrettim. Ben başka gözle bakarım oyuncuya. Topu alışına, ne düşündüğüne, nereye atıyor diye düşünüyorum. Kafası çok çalışıyor Arda Güler'in. Arda Güler inşallah 1-2 sene sonra Avrupa'ya, Real Madrid'e gider. Ülkemizi temsil eder. Hepimiz gurur duyarız. Ben böyle olmasını isterim."

KAYNAK: MİLLİYET

Editör: TE Bilisim