Rusya Savunma Bakanlığı, Belarus ile 1997 yılında imzalanan bölgesel güvenlik anlaşması üzerinde değişiklik öngören protokolün imzalandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin arasında imzalanan değişikliğe dair Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "3 Aralık 2022'de, Minsk'te, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin askeri alanda ortak bölgesel güvenliğin sağlanmasına ilişkin ülkeler arası anlaşmanın değiştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı" denildi.

Açıklamada Sergey Şoygu'nun değişikliğe dair görüşlerine de yer verilerek, "Belarus ile müttefiklik ilişkileri, Batı'dan gelen eşi benzeri görülmemiş baskı ve birlik devletlerine ilan edilen savaşa karşı önem kazandı. Belarus bizim güvenilir ortağımız olmuştur ve olmaya da devam etmektedir." ifadelerine yer verilirken, Şoygu'nun, ABD ve müttefiklerinin Rusya'nın yanı sıra Belarus'a karşı yaptığı baskıda Minsk'in duruşunu takdir ettiği aktarıldı.

Şoygu ayrıca bölgesel güvenlik grubu askerlerinin Belarus topraklarında muharebe koordinasyon faaliyetleri yürüttüğünü söyleyerek, "Halihazırda, iki ülkenin devlet başkanlarının kararına uygun olarak Rusya ve Belarus ortak bölgesel güç askeri birlikleri ve oluşumları muharebe koordinasyon faaliyetleri yürütüyor" dedi.

Editör: TE Bilisim