Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da gençlerle bir araya geldi. Buluşmada gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

"ÇANTADA KEKLİL YOK"

Muhalefetin gecç oyları garanti gördüğünü belirtten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfamız yaş ortalaması itibarıyla genç nüfusa sahip. İlk defa oy kullanacak 250 bin gencimiz var. Gençlerimizle bir araya gelmemize önem veriyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm toplu açılış ve mitinglerde bugün Şanlıurfa pik yaptı. Resmi rakam 120 bin. Gençlik çantada keklik değil, çanta dolu. Sizlerle sohbetlerimizde öyle çarpıcı analizlerle öyle isabetli tespitlerle karşılaşıyoruz ki inanın bunca yıllık tecrübemize rağmen bizim de ufkumuz genişliyor. Biz ne sağdayız ne solda biz siyasetin merkezindeyiz. Şu anda Türkiye siyasetinde bu kardeşinizin dışında gençlik kollarından yetişerek gelmiş lider yok. Biz siyasetin içinde yetiştik. Gençlere bakışımız bizim çok çok farklı." dedi.

TATLISES İLE TANIŞMASI

Urfa'dan çıkan önemli ses sanatçısı İbrahim Tatlıses ile tanışmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o anları şöyle anlattı:

"İbrahim Bey'i karşılıklı tanışma belediye başkanlığı döneminde oldu. Eserleriyle biz kendisini tanıdık. Ses her şeyiyle bize kendisini tanıttı. Tabii o arzu edilmeyen olay bizi çok ama çok özdü. Birileri başka beklentiler içerisindeyken Tatlıses yeniden doğdu. Şimdi işte görüyorsunuz yeri geliyor nasıl tize çıkıyor."

"ZİHİN DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

CHP'nin 3 Aralık vizyon programı hakkında yorumda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın verimsiz olduğunu ifade etti. "Uyuyanlar vardı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir zihin devrimi gerçekleştirdiklerini söyledi. "Vizyon burada" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elin birilerini toplamış, uyuyanlar mı dersin... Ne dediği anlaşılmayan sözler mi ararsın... Biz zihin devrimini açıkladık, vizyon burada." ifadelerinde bulundu.

FORMASYON EĞİTİMİ

Fromasyon eğitimlerinin 3. veya 4. sınıflara da verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şuan itibariyle bu hafta içinde YÖK başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Başkana şuan itibariyle bunu kaldırıyorsun 3 vaya 4. sınıfta formasyon eğitimi verelim dedik." dedi.

TÜRKİYE'NİN DOĞAL GAZ MERKEZİ HALİNE GELMESİ

Şu anda bulunan rezervin 540 milyar metreküp olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Erdoğan, " Yeni yeni sondaj çalışmalarımız var. Sayın Putin’in ifadesiyle de Avrupa’ya gidecek olan doğalgazı Türkiye üzerinden dağıtılması gibi bir düşüncesi var. Biz de onun hazırlıkları içerisindeyiz" dedi.

Editör: TE Bilisim