2022 Katar Dünya Kupası'nda Ekvador Milli Takımı ile adından söz ettiren Enner Valencia, kariyerine Fenerbahçe'de devam edecek. Golcü oyuncunun Fenerbahçe ile sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecekti. Fenerbahçe yönetimi elini çabuk tuttu ve Valencia ile anlaşma sağladı. Enner Valencia'nın Fenerbahçe'den kazanacağı ücret belli oldu. İşte ayrıntlar...


DÜNYA KUPASI'NA DAMGA VURDU

Ekvador Milli Takımı'yla Katar Dünya Kupası'na damga vuran Enner Valencia, Katar ve Hollanda'ya attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Enner Valencia, Ekvador Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda üst üste 6 gol atan ilk oyuncu olurken efsane isimler Salenko ve Rossi'nin Dünya Kupası'nda üst üste 7 gol atma başarısını Senegal maçında yitirmişti.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 22 resmi maçta 15 gol atan ve 4 asist yapan Enner Valencia, Süper Lig'de de gol krallığında zirvede bulunuyor.

ÖVGÜLER YAĞMIŞTI

Enner Valencia'nın Katar karşısında attığı 2 golle Dünya Kupası'na yüksek perdeden başlaması dünya basınının da dikkatini çekti.

Fransa'da L'Equipe, "Enner Valencialı Ekvador, kolayca kazandı!" ifadelerini kullanmıştı.

İspanya'dan AS, "Milli kahraman, Enner Valencia!" ile yıldız oyuncuyu ön plana çıkarırken Marca, "Enner Valencia'ya sahip olmanın zenginliği" sözlerini kullanmıştı.

Dünyaca ünlü BBC, Enner Valencia için "Ekvador, Dünya Kupası'nın açılış maçında Enner Valencia sayesinde Katar'ı 2-0 mağlup etti." ifadelerini kullanmıştı.

ESPN "Enner Valencia tarih yazdı. Dünya Kupalarında en çok gol atan Ekvadorlu futbolcu oldu." dedi. Portekiz'den Record "Enner Valencia parladı, Ekvador kazandı" vurgusunu yapmıştı.

İngiltere'den The Sun, Enner Valencia'nın ilk 45 dakikadaki performansına vurgu yaparak "Enner Valencia, Katar'ı 45 dakikada susturdu!" ifadelerini kullanmıştı.

Brezilya'dan UOL Esporte, Enner Valencia'nın Dünya Kupası rekorlarını kırdığını manşete çıkararak "Enner Valencia harika bir giriş yaptı. Ekvador için Dünya Kupası rekorları kırdı" ifadelerini kullanmıştı.

MENAJERİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Enner Valencia'nın menajeri Gonzalo Vargas, yıldız oyuncunun sözleşmesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gelecekleri ile ilgili kararı Dünya Kupası'ndan sonra vereceklerini söyledi. Ekvador basınına açıklamalarda bulunan Vargas, şunları dile getirdi:

"Enner yüzde 100 Dünya Kupası'na odaklanmış durumda. Şu an sadece milli takımı düşünüyor. Dünya Kupası'ndan sonra elimizdeki farklı seçenekleri analiz edeceğiz. En iyi kararı vereceğiz."

Vargas, Fenerbahçe'nin 2 yıllık yeni kontrat önermeyi planladığı Valencia'nın sarı-lacivertli takımda mutlu olduğunu da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enner Türkiye'de çok mutlu ve önceliği Fenerbahçe'de."

Editör: TE Bilisim