Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş antrenmanının ardından gazetecilerle sohbet ederken, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Oynadıkları futbolu geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Güneş, “Oyuncular iyi niyetliler, güzel çalışıyorlar. Önde birlikte baskı yapmayı, birlikte hücum etmeyi çalışıyoruz. Mesafe aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Ahmet Nur Çebi ile transfer için görüşmediğini bildiren Şenol Güneş şöyle devam etti: “Ne hangi oyuncuyu alacağımızı ne hangi oyuncuyu göndereceğimizi konuştuk. Şu anda hiçbir oyuncu gitmiyor. Hiçbir oyuncuyu da almıyoruz. Almamız da mümkün değil. Ara transferde mümkün olacak. Teknik anlamda benden önceki kötü, ben iyiyim olgusunu doğru bulmuyorum. Hataları düzeltebilirsek başarı gelir. Bu oyuncularla en iyisini yapacağımızı düşünüyoruz. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Ona göre hazırlanıyoruz. Beşiktaş büyük camiadır. Oyun, skor üstünlüğünü sağlamak için sahaya çıkar. Beşiktaş’ın felsefesi, kültürü varsa ben de ona ayak uydurmak zorundayım.”

Beşiktaş’ın hocası, Başkan Çebi’nin, “Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyorum” sözlerini de değerlendirdi. Güneş, “Başkan, Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın zor olduğu dönemde bunu söylüyorsa bir vizyon çiziyor. Bu hemen olur mu, olmaz. Ben başkanın düşüncesini iyi biliyorum. Şu anda zor bir dönemden geçiyoruz. Ben anlatıyorum, oyuncu anlayacak. Bu Sırat Köprüsü’nden geçeceğiz. İyi geçersek o zaman önümüz aydınlık. Zirveye çıkmak o kadar kolay değil. Çıktıktan sonra kıymetini bileceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Caner’i severim Neymar’ı isterim’

Şenol Güneş, Karagümrük’le yollarını ayıran eski öğrencisi Caner Erkin’le görüşmediğini açıkladı. Deneyimli hoca, “Caner’i severim, iyi oyuncudur ancak hiç görüşmedim. Caner’le ilgili bir düşüncemiz yok, olsa da size söyleriz. Oyuncu ismi istiyorsanız, Neymar’ı almak isterim mesela! İlla isim istiyorsanız siz de yarın görüşmelere başlayın. Ronaldo’yu istemiyorum şu anda. Çocuğun kafasını karıştırmayalım, anlamış çünkü. Bunlar dünya çapında oyuncular, biz de hayranlıkla izliyoruz. Yine de başkanla konuşacağız!” dedi.

Ghezzal’ı şubat başı bekliyoruz’

Sakat oyuncularla ilgili bilgi veren Şenol Güneş, “Ghezzal’ı şubat başı gibi bekliyoruz. İyi de çalışıyor. Buraya gelme sebebi de o. Ghezzal burada bizimle iki çalışma, iki tedavi şeklinde program uyguluyor. Josef daha iyi durumda ama iki dizi arasında kuvvet farkı var. Josef’in dönmesi daha kısa olabilir. Umut yarın öbür gün takımla çalışır. Başka da sakatımız yok” dedi. Siyah-beyazlı hoca, Dünya Kupası’ndan dönen Atiba ve Nkoudou’nun bu hafta kampa katılacağını da bildirdi.

Editör: TE Bilisim