AK Parti yönetimi ve hükûmet seçim sürecinde vatandaşa ek yük getirecek hiçbir adım atmama kararı aldı. AK Parti kulislerinde, hükûmetin seçim öncesinde vatandaşı rahatlatacak bazı ‘sürpriz’ adımlar atacağına yönelik değerlendirmeler yapılıyor.

Milletvekilleri de bu konuda hükûmete ve parti yönetimine önerilerini iletti. Hükûmete iletilen öneriler arasında emekli maaşlarına enflasyon oranında yapılacak zammın yanı sıra yüzde 10 civarında bir refah payı verilmesi, 3.500 lira olan en düşük emekli aylığının artırılması ve bayram ikramiyesinin de en az 2.500 veya 3.000 liraya çıkarılması gibi başlıklar bulunuyor.

HER HANEYE GAZ DESTEĞİ

AK Parti kurmayları, ayrıca gençlere elektronik cihazları alırken vergi indirimi uygulanması, kış boyunca doğalgaz ve elektriğe zam yapılmaması, yapılacak maliyet analizine göre ise sadece dar gelirliler için değil, her hanenin bir aylık doğalgaz faturasında belli miktar indirime gidilmesi gibi adımların da olabileceğini belirtiyor. Bu uygulamanın şubat veya mart ayı için yapılabileceği değerlendiriliyor.

Milletvekillerinin “Bir aylık faturanın, mesela 1.000 liralık bölümü alınmaz. O ayın faturaları 1.000 lira eksik gönderilebilir” önerisinde bulunduğu ifade ediliyor. AK Parti kaynakları, “Enflasyonda gerilemenin başlamasının yanı sıra ücretlerde yapılacak artışlar ve diğer bazı tedbirlerle sabit ücretlilerin alım gücünün artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı’mızın da vatandaşa ek yük getirecek hiç adım atılmaması konusunda talimatı var” dedi.

MTV’DE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Bu arada, yeniden değerleme oranı ile artan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) Cumhurbaşkanı’nın birkaç gün içinde indirim yetkisini kullanacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı’nın 2023 için belirlenen yüzde 122,93’lük MTV artışını yüzde 100’ün altına inecek şekilde bir orana çekebileceği belirtiliyor.


KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Editör: TE Bilisim