Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar için gerçekleştirilen DHBT sınavının sonuçları heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2022 KPSS DHBT sınavının sonuçları aralık ayında açıklanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmelerin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, DHBT 2022 sınavı ne zaman açıklanacak? DHBT sınav sonuçları hangi gün belli olacak? İşte son gelişmeler...

DHBT 2022 SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Kasım'da gerçekleştirilen DHBT sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM takvimine göre, 2022 DHBT sonuçları 16 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS DHBT PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Bu sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacaktır.

Editör: TE Bilisim