Ebru Okanlar / ÖZEL - NASREDDİN Hoca’nın yeni filmi 9 Aralık’ta izleyicisiyle buluştu. Nasreddin Hoca’nın atıldığı yeni maceraları anlatan TRT ortak yapımı olan filmde izleyenler hem çok eğleniyor hem de dostluğun ve birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu öğreniyor. “Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” adıyla sevenleriyle buluşacak filmin yönetmeni Nurullah Yenihan merakla beklenen filme dair Diriliş Postası'na merak edilenleri anlattı.

FİLM MACERALARLA DOLU

Filmin hikayesinden biraz bahseder misiniz?

TRT Çocuk’ta yayınlanan dizimizde Nasreddin Hoca bulunduğu zamandan günümüze, aslında zaman portalı olan bir çınar ağacının içinden yanlışlıkla gelmişti ve bir süredir maceradan maceraya koşmaktaydı. Sinema filmimizde ise yeni bir maceraya atılıyorlar. Zaman makinasının olduğu ağaç eve hazine bulma ümidiyle giren iki hazine avcısı yanlışlıkla geçmişe gidiyor. Nasreddin Hoca ve çocuklar da onları geri getirmek üzere peşlerinden gidiyorlar. Gittikleri zamanda hazine avcıları hapse düşüyor. Bunun üzerine kahramanlarımız “hazine avcılarının artık geleceğe bir zararı dokunmaz” düşüncesiyle günümüze dönmeye karar veriyorlar. Fakat döndüklerinde Nasreddin Hoca’nın hiç bilinmediği, gülmenin, şaka yapmanın yasak olduğu bir dünya ile karşılaşıyorlar. Her şeyi eski haline döndürebilmek için de tekrardan geçmişe gitmeleri gerektiğini fark ediyorlar.

Çocuklar zaman yolculuğuna çıkarken neler öğrenecekler?

Çocuklar öncelikle çok eğlenecek. Filmimizden öğrenecekleri en temel şey de bu; eğlenmenin önemi. Çünkü gülmenin, şakalaşmanın, fıkraların, Nasreddin Hoca’nın olmadığı bir dünyanın ne kadar korkunç ve sıkıcı olduğunu görecekler. Öte yandan dostluğun, birlikte hareket etmenin, asla vazgeçmemenin öğütlendiği bir hikaye izleyecekler.

HEM GÜLECEK HEM EĞLENECEKLER

Filmde Nasreddin Hoca’nın yer almasının öneminden bahseder misiniz? Nasreddin Hoca filmde çocuklara neler öğretecek?

Nasreddin Hoca gibi sözlü anlatının bu önemli figürünü modern anlatının baş karakterlerinden biri yaparak aslında zamanın ve mekanın sınırlarından öte bir yere taşımış, böylelikle nesilden nesile aktarmış oluyoruz. Bu anlamda çok önemli. Nasreddin Hoca filmimizin teması olan gülmenin, eğlenmenin kıymeti, birlikte hareket etme ve asla pes etmemenin önemini kendi üslubuyla çocuklarımıza öğretecek.

GERÇEK KAHRAMANLAR!

Eklemek istediğiniz özel bir şey var mı?

Dünyayı çizgi filmeler değiştirecek. Bu bizim sloganımız. Çocuklara doğruyu vermeye çalışıyoruz. Kendi topraklarımızın yetiştirdiği gerçek kahramanlarımızı anlatmak istiyoruz. Bu kahramanlar hayali değiller. Çocuklarımıza hayali olan sanal kahramanların yerine Nasreddin Hoca gibi bizden olanı anlatmak sevdirmek istiyoruz. Bunu yaparken de eğlendirerek yapmamız gerekiyor. Bu filmde çok eğlenecekler. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.

Editör: TE Bilisim