İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne söyleyeceği merak konusuydu. Millet İttifakı'ndaki adaylık krizinde sık sık karşı karşıya gelen ikili arasındaki soğuk rüzgarların ardından mahkeme kararı onları yeniden bir araya getirdi. Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği İmamoğlu'nun İstanbul'da daha çok hizmetler vereceğinin de altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Davanın olduğu gün Almanya'ya gittiği için eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu'nu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Saraçhane'deki İBB binasına geçti.

"HAKSIZLIKLARA KARŞI GÜLÜMSEMELİYİZ"

İBB binasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu'na hitaben, "Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsemeliyiz. Bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi, hep beraber, birlikte dile getireceğiz" dedi

ADAYLIĞI KONUŞULAN İMAMOĞLU İÇİN İSTANBUL VURGUSU

Başarılarını hazmedemediklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı, İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Rantı almak istiyorlar. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek." sözleriyle destek olurken bir yandan da İmamoğlu'nun 6'lı masadaki adaylık ihtimalinin karşısında durduğunun sinyalini verdi.

Editör: TE Bilisim