Yedi yıl önce halk eğitim merkezinde ahşap oymacılığı kursuna katılan 53 yaşındaki Tuğluca, üç yıl önce torunu için ahşaptan eğitici oyuncaklar yapmaya başladı.

Yakınlarının talebi üzerine oyuncak yapımını hobi olarak sürdüren Tuğluca, sosyal medyadan da paylaştığı oyuncaklara talep gelince üretimini artırdı.

Makine alarak çalışmalarına hız veren, tasarım konusunda oğlundan destek alan Tuğluca, ürünlerini yurdun dört bir yanına gönderiyor.

Tuğluca, çizgi film karakterleri, ev maketlerinin yanı sıra çocukların motor becerilerini geliştirecek oyuncaklar üretiyor.

Eski Çubuk Belediye Başkanı da olan Tuğluca, halk eğitim merkezinde ahşap oyma kursuna katılınca ahşaba ilgisinin arttığını söyledi.

Ahşap merakının lise döneminde dayısının yanında çırak olarak çalıştığı yıllara dayandığını belirten Tuğluca, "Üç yıl önce torunum dünyaya geldi. Ona ahşaptan bir iki oyuncak yaptım. Yaptığım oyuncaklar çocukların da hoşuna gitti. Çocuklarım, 'Bu oyuncakları sen artır, biz satarız' dediler. Ben de çeşitli oyuncaklar yaptım. Baktım talep çok gelmeye başladı, makine alarak seri üretime başladım. Çizimler konusunda da oğlum bana yardım ediyor. Bu işin standardı yok, neyi hayal ediyorsanız onu üretiyorum." dedi.

Emekliliğini keyif aldığı bir şeyler üreterek geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tuğluca, "Ülke ve ilçe ekonomimize katkıda bulunuyorum. Bundan dolayı da memnuniyet duymaktayım." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim