Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri'de Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi (MOBİBOYA) ve toplu açılış törenine katıldı.

"Kayseri mobilya konusunda Türkiye'nin bir numarası"

Bakan Varank, açılış nedeni ile yaptığı konuşmada sanayi ve teknolojinin geldiği aşamayı aktararak Kayseri'nin mobilya konusunda Türkiye'nin bir numarası olduğunu ifade ederek "Kayseri mobilya üretimindende lokomotif şehirlerden birisi. Türkiye'de üretilen her iki sandalyeden bir tanesi Kayseri'de üretiliyor." dedi.

"Teknoloji görmek isteyen Kayseri'ye gelsin"

Varank, "Teknoloji görmek isteyen, vizyon görmek isteyen Kayseri'ye gelebilir, bir hamburgerin yerini tutmaz ama buraya gelip mantı yiyebilirler." diyerek son dönemde gündemde olan muhalefetin teknoloji algısına bir göndermede bulundu.

"Kayseri'deki yatırım ve çalışmalar devam ediyor"

Musafa Varank, "Yolumuza son sürat devam ediyoruz. Açılışlarla vatandaşımızın önüne çıkıyoruz. Açılışını yapacağımız eserlerin güncel yatırım tutarı yaklaşık 470 milyon lira. Kayseri'nin çeşitli ihtiyaçlarına çözümler üretilecek. Üç yeni özel sektör fabrikasının da açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 245 milyon liralık yatırımla gerçekleşen bu fabrikalarda 570 vadandaşımıza ekmek kapısı oldu. Bugün ayrıca Erciyes Üniversitesi Kuluçka Merkezini de açıyoruz. Kayseri için çalışmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz kentti 3 Organize Sanayi Bölgesi daha var. Biz yeni yapılacak OSB ile bu sayıyı 4'e çıkartmak istiyoruz. Böylelikle 38 bin vatandaşımıza daha istihdam sağlamış olacağız." diyerek çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim